Menu
نقاط ولاء
+

الفراخ المشوية:

  • أفخاذ دجاج، منزوعة العظم 1.5 kg
  • معجون الثوم 50 g
  • معجون الزنجبيل 50 g
  • الزيوت النباتية 100 ml

الرز بالزعفران:

  • أرز بسمتي 1.5 kg
  • زعفران 3 g
  • ماء 1.5 l

التقديم:

  1. الفراخ المشوية:

    • تبل الفراخ بالزيت النباتي، والثوم، والجنزبيل، وخلطة توابل الدواجن من كنور، وبودرة مرقة الفراخ من كنور قبل 4 ساعات على الأقل من تحضيره.
    • لما الفراخ تبقى جاهزة، اشويها على نار قوية وخلي الناحية اللي فيها الجلد هيا اللي تحت.
  2. الرز بالزعفران:

    • اغسل الرز وانقعه بالماء لمدة 30 دقيقة. اطبخ الرز على البخار مع إضافة الماء، والزعفران، ومكعبات مرقة الفراخ من كنور.
  3. التقديم:

    • حطي الكريمة في حلة على النار وسيبها تغلي بالراحة لحد ما تتكثف بنسبة 50% ويبقى لونها أصفر. ضيف ليها الثوم، ومكعبات الزبدة وبودرة خليط الليمون من كنور.
    • ادهن الفلفل والبصل الصغير بزيت الزيتون واشويهم على النار وقدمهم جنب الرز بالزعفران والفراخ المشوية.