Menu
نقاط ولاء
+

شرايح اللحمة البقري الرفيعة:

  • لحم بقري مقطع إلى شرائح رفيعة وطويلة 2 kg
  • إكليل الجبل، طازج 50 g
  • ورقتا غار 2 pc
  • سكر بني 50 g

الخبز:

  • الخميرة المجففة 20 g
  • الحليب 300 ml
  • سكر 56 g
  • دقيق 1.1 kg
  • الماء الدافئ 150 ml
  • زبدة 75 g
  • سمسم أسود 30 g

الزينة:

  • ماء 2 l
  • خردل ديجون 500 g
  1. شرايح اللحمة البقري الرفيعة:

    • شرّح اللحمة البقري بسكينة حامية وتبلها كويس من جوه وبره بتتبيلة شاورما اللحمة من كنور مع إضافة السكر. لف اللحمة واربطها بخيوط المطبخ. غطيها بالنايلون وشيلها في التلاجة طول الليل.
    • في اليوم اللي بعده، سخن الفرن على حرارة 160 درجة مئوية، حط اللحمة على الشواية في صينية وصب صوص ديمي جلاس من كنور على الأطراف. ضيف الروز ماري وورق اللوري.
    • غطي الصينية بورق الألومنيوم علشان تحافظ على الرطوبة. دخلها الفرن وسيبها من 4 لـ 6 ساعات، اتأكد من فترة للتانية إن السوائل ما اتبخرتش وزود الماء لو السوائل قلّت.
    • بعد 4 لـ 6 ساعات، اللحمة هتبقى ناعمة وطرية. خرجها من الفرن وسيبها ترتاح شوية في الألومنيوم لمدة 25 دقيقة.
  2. الخبز:

    • في طبق صغير، اخلط الحليب والماء، بعدها ضيف السكر، والخميرة والزبدة. حرك المزيج لحد ما الخميرة تدوب بعدين شيل كل حاجة على جنب لمدة 10 دقايق، أو لحد ما تتشكل رغوة خفيفة من الخميرة.
    • في طبق كبير، اخلط الدقيق والملح. ابدأ بكمية دقيق قليلة في البداية بعدين زود الكمية لو العجينة تخنت أكتر من اللازم.
    • ضيف خليط الخميرة للدقيق واخلطهم مع بعض. اعجن لحد ما تبقى العجينة ناعمة ومرنة (استعمل عجان يدوي).
    • حط العجين في طبق مدهون بالزيت وغطيه بورق بلاستيك وسيبه يتخمر في مكان دافي لمدة 15 دقيقة.
    • قسم العجينة لـ كور بحجم 10 سم واحشيها بحوالي 30 جرام من اللحمة، واقفلها كويس. سيبها تتخمر مرة تانية لمدة 10 دقايق.
    • ادهنه بالبيض ورشّ عليها السمسم.
    • دخله الفرن على حرارة 180 درجة مئوية لمدة 12 دقيقة أو لحد ما يتحول لونه للدهبي.
  3. الزينة:

    • قدم أرغفة العيش مع كنور صوص الجريفي و ديجون مستردة.