Menu
نقاط ولاء
+

البلاليط(حلو شعرية بالبيض):

  • شعيرية 450.0 g
  • زبدة 30.0 g
  • السمن 20.0 g
  • سكر الزينة 60.0 g
  • عصير برتقال 80.0 ml
  • ماء الورد 5.0 ml
  • خيوط الزعفران 5.0 g
  • بودرة حبهان 4.0 g
  • مسحوق قرفة 5.0 g
  • مسحوق الزنجبيل 5.0 g

البيض:

  • زبدة 20.0 g
  • بيض 20.0 pc

الزينة:

  • خيوط الزعفران 5.0 g
  • سكر الزينة 40.0 g
  • عصير برتقال 80.0 ml
  • جوزة الطيب 30.0 g
  • الجبن الحلوم، شرائح مشوية 50.0 g
  1. البلاليط(حلو شعرية بالبيض):

    الشعيرية الطرية:

    • اغلي 100 جرام من الشعرية في الماء لحد ما تبقى  طرية بعدين صفيها.
    • في طاسة ، دوب الزبدة وضيف  الشعرية الطرية مع 40 جرام من السكر، وحمّرها شوية . ضيف عصير البرتقال، وكنور خليط الليمون ، وماء الورد، والزعفران، وسيبها على النار لحد ما تشرب  السائل، وبعدين ضيف  التوابل واخلط كله مع بعضه.

    الشعرية المقرمشة: 

    • ضيف الشعرية اللي باقية (350 جرام) في ماء دافي لمدة ثواني قليلة علشان تبقى طرية وبعدين صفيها ونشفها، وشكلها على شكل دايرة.
    • ادهن الشكل الدائري بالسمنة،  وحمصه  في الفرن على درجة حرارة 160 لحد ما يبقى دهبي ومقرمش .طلعه  من الفرن ورشّ عليه كمية السكر الباقية.
  2. البيض:

    • دوب  الزبدة في طاسة واقلِي البيض على نار متوسطة لحد ما تبقى جاهزة، بعدين تبلها  مع كنور مرقة الخضار.
  3. الزينة:

    • حط الزعفران، وعصير البرتقال، وكنور خليط الليمون، والسكر في لحد ما تدوب وتبقى شربات.
    • حط الشعرية الطرية على الشعرية المقرمشة على الشكل الدائري، وحط فوقها البيض والحلوم المشوي، وحط على الطبق كله  عصير الزعفران والفستق.