Menu
نقاط ولاء
+

أزاي تحضر البط:

  • ملح صخري 100 g
  • سكر 50 g
  • جرام يانسون 4 pc
  • بذور الشمر 2 g
  • فلفل أسود صحيح 2 g
  • حبات قرنفل 5 pc
  • قطع من أوراك البط 4 pc
  • دهن البط

إزاي تعمل خليط التوابل:

  • كرات مقشر ومقطع 90 g
  • فصوص ثوم مقشرة 30 g
  • زنجبيل، مفروم 50 g
  • ورق كزبرة بالجذور 30 g
  • الفلفل الحار 2 pc
  • زيت عباد الشمس 140 ml
  • كبيرة من خليط البهارات 3 tbsp
  • حنطة سوداء مغسولة ومتحمصة 200 g
  • مسحوق الكركم 3 g
  • ماء 500 ml

إزاي تعمل صوص المانجا:

  • مانجا ناشفة بذرتها صغيرة 1 pc
  • الفلفل الحار الصغير 1 pc
  • اوراق كزبرة 5 g
  • بصل أحمر مقطع مكعبات 30 g
  • ملح حسب الرغبة

إزاي تزيين الطبق:

  • عيدان الكرات، مشوية 3 pc
  • الفلفل الأحمر الحار، مشوي 2 pc
  • زيت
  1. أزاي تحضر البط:

    • جّمع كل المكونات اللي هنعمل منها خليط الملح. 
    • رُش طبقة خفيفة من خليط الملح في قاع طبق غويط يساع قطعتين من وراك البط..
    • وزّع طبقة تانية  بالتساوي من خليط الملح على البط.  أبدأ وزّع  خليط الملح فوق البط بالراحة وأتأكد إن كل الأجزاء متغطية بالملح. 
    • غطي الطبق وسيبه يرتاح لمدة يوم عشان يسحب العصارة من أوراك البط..
    • بعد كده، ابدأانفض خليط الملح من على البط.  انقل البط لطبق تاني غويط عشان يدخل الفرن.  ابدأ غطي البط بالدهن.  وعند التقديم حاول تحمرالبط في طاسة ساخنة أو في الفرن عشان الجلد يطلع مقرمش. 
    • خلي الفرن يسخن على درجة حرارة 130 درجة مئوية قبل ما يدخل البط.  ضع كمية دهون وزيوت مناسبة عشان تغطي البط..
    •  سوي البط (على طريقة كونفيت) لمدة ساعتين أو أكتر لحد ما يستوي ويقبى طري جدًا. وسيبه على جنب في الدهون بتاعته لحد ما ترجع تستخدمه.
  2. إزاي تعمل خليط التوابل:

    • جمع واخلط كل المكونات في مُحضر الطعام (الكبة).  اطحنهم كويس لحد ما يكونوا خليط ناعم
    •  سخّن الزيت في حلة.  اضف 3 معالق كبيرة من خليط التوابل  قلبهم على النار لحد ما لونهم يبدأ يدبل.
    •  تقدر تضيف دلوقتي الحنطة السوداء قلّب كويس عشان خليط التوابل يقدر يتداخل مع الحنطة السوداء.
    •  اضف بودرة الكركم.  كمل تقلب على النار عشان كل المكونات تمتزج مع بعض. 
    • اضف دلوقتي المياه مع كنور بوردة مرقة الدجاج  وقلب كويس عشان تتكون المرقة.  سيبهم يغلوا وبعدين قلل درجة الحرار عشان المكونات تستوي. حاول تدوق الطعم وظبط االتوابل.  غطي الحلة بالغطاء أو بورق ألومنيوم.   كمّل تسوية الحنطة السوداءد لحد ما تبقى جاهرة. 
    • ولما الحنطة السوداء تستوي خالص.. استخدم الشوكة وابدأ طلّع ورق الليمون الأخضر الموجود في الطبق.
  3. إزاي تعمل صوص المانجا:

    • جمّع كل المكونات في طبق. 
    • ظبط التوابل على حسب الطعم.  سيب الصوص في التلاجة لحد ما ترجع تستخدمه.
  4. إزاي تزيين الطبق:

    • اغمس عيدان الكرفس والفلفل الأحمر الحار في الزيت و تتبيلة كنور بوردة مرقة الدجاج
    • فخّم الخطار على شواية ساخنة عشان يديله طعم مميز. 
    • ابدأ اغرف الطبق الأول بالرز (الحنطة السوداء على طريقة بيلاف) وفوقه البط المقرمش مع عيدان الكرفس والفلفل المشوي.  قدّم الطبق مع صوص المانجا فوق البط أو على جانب الطبق.