+

الدقة:

البطاطس:

  • بطاطس 10 pc

الخليط:

القلي:

  1. الدقة:

    • في طاسة، حمص بذر الكمون، والكزبرة، والشمر، والسمسم لحد ما يبقى لونها دهبي وريحتها تطلع. بعدين شيلها من على النار وسيبها تبرد.
    • حمّص كل المكسرات في الفرن بعدين سيبها  تبرد.
    • افرم المكسرات والتوابل وضيف مسحوق مرقة الخضار من كنور.
  2. البطاطس:

    • انقع البطاطس في الماء البارد لمدة 5 دقايق تقريباً علشان تشيل النشاء. اغسلها كويس تحت الحنفية بعدين سيبها على النار في الماء المالح لمدة بين 7 ل 9 دقايق. في المرحلة دي، لازم تكون البطاطس محافظة على شكلها.
    • صفي البطاطس من الماء كويس وحطها في صينية، بعدين حط الصينية في التلاجة علشان البطاطس تنشف.
    • سخن زيت القلي على درجة حرارة عالية بعدين اقلي البطاطس لحد ما يبقى لونها تقريباً دهبي.
    • حط البطاطس في صينية في الفرن على حرارة 180 درجة وسيبها لمدة 20 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها دهبي مايل للون البني على الأطراف.
  3. الخليط:

    • حضر الخليط قبل 20 دقيقة من القلي.
    • اخلط كل المكونات مع بعض.
    • ضيف الخليط بالتدريج للماء المتلج، واخلط كله بالشوكة.
    • زود الماء لو احتجت.
  4. القلي:

    • رشّ الدقيق وكنور مسحوق مرقة خضار على السمك قبل تغميسه بالخليط.
    • غمّس السمك في الخليط الأول  وفي الدقة بعدها.
    • اقلي السمك على حرارة 180 درجة مئوية لحد ما يبقى لونه  ذهبي اللون.
    • قدّمه مع البطاطس.
+