Menu
نقاط ولاء
+

تحضير الكينوا:

  • زيت زيتون 100.0 ml
  • براعم البصل مقطعة 200.0 g
  • ثوم، مفروم 50.0 g
  • كينوا 1.0 kg
  • ماء 2.0 l
  • بقدونس طازج مقطع 50.0 g
  • فلفل أحمر، برونواز 100.0 g
  • فلفل أسود، مسحوق 30.0 g

طبخ الجمبري:

  • زبدة 100.0 g
  • كنور تتبيلة شاورما فراخ ٦×٧٥٠جم 40.0 g
  • فلفل أحمر 80.0 g
  • بقدونس طازج مقطع
  • جمبري 3.0 kg
  1. تحضير الكينوا:

    • اغسل الكينوا بالمياه الباردة تحت الحنفية في مصفاة ضيقة. سخن زيت الزيتون في حلة كبيرة على نار متوسطة.
    • ضيف البصل والثوم وشوحهم مع التحريك من وقت للتاني، لمدة 3 دقايق أو لحد ما يبقى البصل طري شوية.
    • ضيف الكينوا وقلبها لمدة دقيقة، وبعدها غطي الخليط بالمرقة المتحضرة من كنور للمهترفين مسحوق مرقة السمك وبودرة كنور بودرة مرقة الخضار مع 2 لتر من المياه.
    • سيب الخليط يغلي من غير ما تغطي الحلة. لما يبدأ يغلي خفف النار لأقل درجة وغطي الحلة وسيبها تغلي لمدة 20 دقيقة، أو لحد ما الخضار يشرب المرقة وتستوي الكينوا وتبقى طرية. شيل الحلة من على النار وزود عليها البقدونس والفلفل الأخضر الحلو والفلفل الأسود.
  2. طبخ الجمبري:

    • سخن الزبدة في طاسة كبيرة على حرارة من متوسطة لقوية. لما تبقى الطاسة سخنة ضيف الجمبري وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور. اقلي الجمبري لحد ما يبقى لونه شفاف زهري. تبل الجمبري بالبابريكا المدخنة لنكهة أقوى.
    • اخلط الكينوا بالجمبري ورش على الخليط عصير الليمون الحامض وورق البقدونس الطازة. قدم طبق الجمبري والكينوا بالتوابل والثوم سخن على طول بعد طبخه.