الجمبري المدخن مع الكينوا بالثوم
الكينوا ليها مميزات كتير منها إنها مافيهاش جلوتين وغنية بالبروتين. علشان كده لازم تتحط في كل يوم في سفرة شهر رمضان السنة دي. الوصفة دي فيها جمبري مشوي بتتبيلة شاورما الفراخ من كنور واللي بتجمع بين النكهة الحمضية والتوابل اللي هتكمل حلاوة الجمبري. هتلاقي الوصفة كاملة تحت.

المكوّنات
تحضير الكينوا:
-
زيت زيتون 100 ml
-
براعم البصل مقطعة 200 g
-
ثوم، مفروم 50 g
-
كينوا 1 kg
-
كنور بودرة مرقة السمك ٦×١.١كجم 20 g
-
ماء 2 l
-
بقدونس طازج مقطع 50 g
-
فلفل أحمر، برونواز 100 g
-
فلفل أسود، مسحوق 30 g
طبخ الجمبري:
-
زبدة 100 g
-
كنور تتبيلة شاورما فراخ ٦×٧٥٠جم 40 g
-
فلفل أحمر 80 g
-
بقدونس طازج مقطع
-
جمبري 3 kg
التحضير
-
تحضير الكينوا:
- اغسل الكينوا بالمياه الباردة تحت الحنفية في مصفاة ضيقة. سخن زيت الزيتون في حلة كبيرة على نار متوسطة.
- ضيف البصل والثوم وشوحهم مع التحريك من وقت للتاني، لمدة 3 دقايق أو لحد ما يبقى البصل طري شوية.
- ضيف الكينوا وقلبها لمدة دقيقة، وبعدها غطي الخليط بالمرقة المتحضرة من بودرة السمك من كنور وبودرة مرقة الخضار من كنور مع 2 لتر من المياه.
- سيب الخليط يغلي من غير ما تغطي الحلة. لما يبدأ يغلي خفف النار لأقل درجة وغطي الحلة وسيبها تغلي لمدة 20 دقيقة، أو لحد ما الخضار يشرب المرقة وتستوي الكينوا وتبقى طرية. شيل الحلة من على النار وزود عليها البقدونس والفلفل الأخضر الحلو والفلفل الأسود.
-
طبخ الجمبري:
- سخن الزبدة في طاسة كبيرة على حرارة من متوسطة لقوية. لما تبقى الطاسة سخنة ضيف الجمبري وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور. اقلي الجمبري لحد ما يبقى لونه شفاف زهري. تبل الجمبري بالبابريكا المدخنة لنكهة أقوى.
- اخلط الكينوا بالجمبري ورش على الخليط عصير الليمون الحامض وورق البقدونس الطازة. قدم طبق الجمبري والكينوا بالتوابل والثوم سخن على طول بعد طبخه.