Menu
نقاط ولاء

مع زيادة التركيز على وجود خضروات في أي وجبة غذائية متوازنة، هيبقى الخضار محور الطبق الرئيسي في المطاعم.

الزبائن اتجهوا دلوقتي أكتر إلى الأماكن اللي بتقوم بتقديم اختيارات من الأكل الصحيه والبحث على العناصر الغذائية المفيدة من الخضار والفاكهة ومصادر اللحوم والأعشاب والتوابل الطازجة.

Preparation Improves Perception

الأكل النباتي بقى هو محور التركيز الرئيسي الفترة دي، وعشان كده الشيفات محتاجين باستمرار يجددوا من طريقة تحضير أطباق الخضار بطرق مبتكرة وبنكهات مختلفة زي شوي أو تدخين الخضار وتقديمه بطرق جديدة وغير تقليدية في المطعم.

لإضافة المزيد من الخضار في قائمة طعامك، فكر في استخدام الخضار الموسمي كبديل للحوم أو المكرونات. يعتبر تقطيع الخضار بشكل حلزوني طريقة رائعة لتحضير الخضار بكل سهولة فممكن تستخدمه في تزيين الأطباق المستوحاة من المكرونة، وعلى البيتزا أو البرجر أو في السلطة أو التاكو أو حتى في الشوربة.

Dish of spiralized vegetables
Seasoning for the season

الحفاظ على تتبيلك للخضار بطرق جديدة ومختلفة يخليك دايما متأكد إن طعم أطباق الخضار هيبقى لذيذ مثل  الاختيارات الأخري الغنية بالسعرات الحرارية المتوفره في قائمة مطعمك. والمكونات دي هتبقى بداية رائعة عشان تبحث على الأعشاب والتوابل اللي هتساعدك تضيف نكهة قوية لأطباق الخضار وتخليها لا تُقاوم.

 

زعتر

يعتبر الزعتر نوع توابل فريد لأنه في الأصل عشب ممكن تستخدمه منفرد أو كخليط الشرق الأوسط مع  اعشاب مجففة أخري اللي بتختلف على حسب كل منطقة. وعادة خليط الزعتر بيتكون من الزعتر والأوريجانو وبذور السمسم والسماق، وغالبًا بتستخدم منه رشة خفيفة على الأطباق كلمسة نهائية وإضافة طعم قوي.

zaatar spice

كمون

بيضيف الكمون مذاق مُركب إلى طعم الأطباق، وممكن تضيفه بكمية قليلة و بحذر إلى الخضار ، كما انه بيبقى مميز لو أضفته إلى السبانخ المقلية أو خلطات الكاري، وخليك فاكر إن كمية قليلة من الكمون لها تأثير كبير في الطعم.

طحينة

والطحينة هي المكون الرئيسي في سلطة الحمص الغنية بالمواد المغذية وبتدي قوام رائع للسلطات المختلفة. وممكن تستخدمها كصلصة للسلطات أو غموس.

رأس الحانوت

هو مزيج توابل مغربي حار المذاق وله رائحة نفاذة وبيضيف نكهة فريدة للأطباق الحلوة والحادقة. تختلف مكونات المزيج ولكنه عادة مكوّن من جوزة الطيب والزنجبيل والكزبرة والكمون والهيل والقرنفل والقرفة والبهارات وبذور اليانسون والفلفل الأسود والأبيض.

Ras el hanout

داشي

مرقة الداشي هي واحدة من أهم أركان المطبخ الياباني، فهي تتكون بشكل أساسي من  (عشب البحر المجفف ورقائق البونيتو، وسمك التونة المجفف والمدخن التي يتم تقطّيعه إلى رقائق رفيعه) وتضيف مرقة الداشي طعم لاذع قوي إلى الصلصات والشوربه.

مشروم البورسينيس المجفّف

معروف إن ملك المشروم هو مشروم Boletus edulis لما بيتجفف. الطعم بيبقى متركز فيه أكثر ولاذع في نفس الوقت لدرجة تفتح النفس. والنوع ده من المشروم بيكون بهار مثالي تقدر تستخدمه في كل أنواع المرقات والصوصات.

شيف تريشانا من UFS بتقول: "كمية قليلة من المشروم المجفف تضيف نكهة قوية جدًا مماثلة لطعم اللحم البقري."

UFS Chef Trishanna

صويا صوص/تماري صوص

المنتجين دول من الصوصات المتخمرة في الأصل من فول الصويا ولا غنى عنهم في أي مطبخ.  كثير من الأنواع، زي الصويا صوص الياباني الخفيف والصويا صوص الصيني الغامق والصويا صوص الإندونيسي الحلو. في حين إن الصويا صوص وصوص التماري متشابهين جدًا، بس لو كانت قائمة طعامك متاح فيها خيارات خالية من الغلوتين، ممكن تستعمل صوص التماري بديل عن الصويا صوص. وده لإن الصويا صوص التقليدي من مكوناته القمح في حين أن المكوّن ده مش موجود في التماري صوص. عشان كده الشيف دايماً لازم يراجع المكونات على عبوة أي منتج!

تمر هندي

 التمر هندي شكله غامق وله طعم حامض قوي. وممكن يتجفف علشان يتعمل بودرة. ممكن كمان تضيفه لخلطة الكاري والصلصات والصوصات لو عايز طعم مركب مميز في أكلاتك.

بيمنتو مدخن

البيمنتو هو عبارة عن بودرة من الفلفل الحلو المدخن ليها طعم قوي اللي يقدر يضيف نكهة فريدة لأطباقك. ممكن تضيفه للبطاطس المحمرة أو سلطة الزبادي أو لطبق بروكليني مشوي أو ممكن حتى رشة خفيفة لشوربة القرع.

ميسو

يتوفر أنواع كثيره من خليط الميسو الياباني المكوّن من فول الصويا أو الأرز و اللي بيعطي طعم مركب كحادق وحلو مذهل في الأكل. وبيختلف خليط الميسو إنه متواجد منه الدرجة المظبوطة وحتى الدرجة الأكثر لذوعة حسب الرغبة في الطعم. يتميز بنكهة مركزة ولاذعة بتكون مثاليه في عمل الصوصات والشوربات بأنواعها أو حتى إضافته إلى الخضار والفاكهة المكرملة. و من الممكن إضافة جزء صغير من خليط الميسو إلى صوص المكرونات للحصول على نكهة فريدة من نوعها.

بتقول شيف جوان من UFS: “الميسو بيحتوي على إنزيمات هاضمة زي الزبادي وبيدي الطعم اللاذع المطلوب في الأكل.

الليمون المحفوظ

الليمون المحفوظ هو ليمون كامل بيتم تخليله في الملح والتوابل لإعطائه نكهة مميزة جدًا. يمكن دمجه مع صلصة مكسيكية خضراء والكثير من الأعشاب وإضافتهم إلى الخضار المشوي، أو استخدامه في أطباق مختلفة وكا تتبيلات مميزة.

اUFS "الليمون المحفوظ ممتاز للقرمشة و للقرنبيط والتتبيلات" يقول الشيف دافيد من

 

Preserved lemons

لتبدأ بتشويق الزبائن بأضافة نكهة أستثنائيه قم بتجربة الوصفة دي ثوم محمص مع فلافل بالزيتون!