ufs-future-menus-logo
03 / 04

أصول الطبخ

احتفال بالتراث

اكتشف من تاني التقاليد العريقة والنكهات الأصيلة للأكل المحلي وجرّب أطباق بتحافظ على المكونات التراثية والوصفات المتوارثة من جيل لجيل.

street-food-ingredients street-food-ingredients

كتبته

chef-ana

آنا روس،

شيف وصاحبة مطعم هيشا فرانكو، في سلوفينيا

@anaros40

آنا روس،

chef-ana
شيف وصاحبة مطعم هيشا فرانكو، في سلوفينيا @anaros40

آنا روس الشيف السلوفينية وصاحبة مطعم هيشا فرانكو، المطعم الحاصل على 3 نجوم ميشلان في وادي سوتشيا.وهي معروفة بالتزامها للمكونات المحلية والموسمية، وحرصها على الاستدامة في طبخها. أسلوبها في الطبخ مرتبط بالطبيعة لدرجة إن المطعم بيقفل في الشتاء عشان يمشي مع إيقاع الأرض الطبيعي. شغلها المبتكر في عالم الطبخ خلاها تحصل على لقب أفضل شيف ست في العالم.

روح الأرض في طبق: رحلة فنون الطبخ مع آنا روس

في وادي سوتشيا البعيد في سلوفينيا ووسط جبال الألب الجوليانية، هتلاقي مطعم هيشا فرانكو الحاصل على ٣ نجوم ميشلان، واللي كل طبق فيه بيحكي حكاية عن المكان والتقاليد والإبداع. 

الشيف آنا روس، الشريكة في مطعم هيشا فرانكو، قدرت تخلق مطبخ مستوحي من طبيعة جبال الألب، وبتقدم فيه نكهات المنطقة المميزة بشكل مختلف جدًأ.

جوهر مبادرة  "أصول الطبخ"

مبادرة  "أصول الطبخ" بتدور حوالين الرجوع لأصول المطبخ والاحتفال بالمكونات اللي بتنمو في بيئتها الطبيعية. 

الشيف آنا روس بتجسّد الفلسفة دي من خلال استخدام مكونات من الفلاحين والمزارعين والموردين المحليين، وبتقدم أطباق بتعكس فصول السنة وطبيعة الأرض وادي سوتشيا.

مبادرة "أصول الطبخ" بالنسبة لي هي الرجوع للطبيعة، يعني نقدّر الأرض اللي حوالينا ونكون واعيين بالطرق السليمة للزراعة وجمع المكونات من الأرض عشان نحافظ على الغابات والمراعي وما نستنزفهاش.

استمتع بروح الأرض

6 دقيقة

رحلة آنا روس
رحلة الشيف آنا روس في عالم الطبخ بدأت بتقدير عميق للأرض وخيراتها. طريقتها في الطبخ بتعكس وتبين التزامها بالاستدامة وإيمانها إن أحسن المكونات هي اللي بتتزرع وتتحصد محلياً. الفلسفة دي خلتها تحصد جوائز كتير، من ضمنها لقب أفضل شيف ست في العالم سنة 2017.


هيشا فرانكو: محطة (مكان) لعشاق الأكل

في مطعم هيشا فرانكو كل زاير بيبدأ رحلة شخصية متتنسيش في عالم الأكل. كل طبق بيعكس روح وادي سوتشيا، وبيقدم نكهات وقوامات مميزة للأكل من المنطقة. أطباق الشيف آنا روس جريئة ومبتكرة ومرتبطة بالأرض بعمق، عشان تقدم تجربة أكل مش بس مميزة، لكن ليها معنى كمان.

أكلي جريء وتوابله قوية. أوقات الضيوف بيتصدموا ويقولوا إن المنيو كان مفاجأة بالنسبة ليهم! بس ده بالظبط اللي أنا عايزاه.

كتبته

chef-Angela Hui Writer

أنجيلا هوي

كاتبة

@angelahuii

أنجيلا هوي

chef-Angela Hui Writer
كاتبة @angelahuii

.

الأكل هوية: حكاية عن الطبخ

الأكل مش بس حاجة نعيش بيها، ده وسيلة قوية للحكي، والتعبير عن الثقافة، وهوية كل شخص. في زمن العولمة والهجرة اللي بتغيّر خريطة الأكل طول الوقت، العلاقة بين الأكل والهوية بقت أهم من أي وقت فات.

أنجيلا هوي الشغوفة بفكرة إن الأكل بيعبر عن الهوية، بتستكشف عمق في العلاقة بين الأكل وهوية الإنسان و بتوضح إزاي الأكل ممكن يربطنا بتراثنا، وبمجتمعاتنا، وبنفسنا كمان.

الأكل جسر للماضي
بالنسبة لناس كتير، الأكل هو أقوى وسيلة للارتباط بالتراث الثقافي. 

الوصفات التقليدية وطرق الطبخ اللي بتتنقل من جيل لجيل بتشيل معاها حكايات وذكريات أجدادنا، ولما نحافظ على العادات دي في المطبخ، بنخلي الماضي عايش وبنشاركه مع الأجيال الجاية كمان.

كشيف أو صاحب مطعم، لما تفهم أصول الأكلات دا ممكن يخلي مطبخك مش بس مكان بيتحضر فيه وجبات مختلفة لكن كمان مدرسة بتعلم التاريخ الثقافي أو مسرح بيحتفل بالأكلات.

الأكل كشكل للاحتفال بالتنوع
في عالم بيزيد تنوعه كل يوم، الأكل ممكن يكون وسيلة قوية للاحتفال بالاختلافات بيننا. لما نجرب أكلات من ثقافات تانية، بنتعرف على نكهات ومكونات وطرق طبخ مختلفة جديدة. الرحلة دي في عالم الأكل بتفتح مداركنا وبتخلينا نفهم العالم اللي حوالينا بشكل أعمق.


الأكل كشكل للتعبير عن النفس

الأكل كمان ممكن يكون طريقة قوية للتعبير عن النفس. الأطباق اللي بنعملها والمكونات اللي بنختارها بتعكس ذوقنا وقيمنا وتجاربنا. ولما بنشارك أكلنا مع غيرنا، بنشارك جزء من نفسنا مع العالم.


مستقبل الأكل اللي بيعبر عن الهوية
في عالم بقى مترابط أكتر من أي وقت، العلاقة بين الأكل والهوية بقت أهم من أي وقت فات. ومع الشيفات وعملاء المطاعم اللي بقوا بيستخدموا الأكل كوسيلة لحكي الحكايات، والاحتفال بالتنوع، والتعبير عن نفسهم، نقدر نتخيل مستقبل مليان بتجارب طهي ليها معنى وتفضل في الذاكرة.

وصفات

بأصول عريقة

بتنجان مشوي محشي إسكابيج الفراخ والميسو والشيري

مع الشيف بيو كروز

South African Lamb & Apricot Sosaties

بتنجان مشوي محشي إسكابيج الفراخ والميسو والشيري

South African Lamb & Apricot Sosaties

الطبق ده معتمد بشكل كبير على طريقة الإسكابيش، وهي طريقة تقليدية بتستخدم لحفظ الأكل في إسبانيا وأمريكا اللاتينية والفلبين. الإسكابيش عبارة عن تسوية البروتينات زي الفراخ أو الأرانب أو السمك، وكمان الخضار في صوص شبه اليخنة، لكن الأساس فيه هو الخل اللي بيوازن الحموضة وبيساعد الأكلة تفضل محفوظة لأيام وممكن توصل لأسابيع. الشيف بيطور الطريقة دي بإضافة توابل جديدة زي القرفة واليانسون وميكس من أنواع الخل المختلفة، وكمان بيضيف مكونات آسيوية زي الداشي والميزو. 

الطبق إسكابيش الفراخ مع البتنجان، معمول عشان يتقدم بارد أو في درجة حرارة الغرفة، وبيجمع بين طرق قديمة بلمسة مودرن.

شوف وصفات أكتر

شرايح السمك المقلية بزيت الفلفل الحار السيشواني

مع الشيف فيليب لي

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

شرايح السمك المقلية بزيت الفلفل الحار السيشواني

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

الطبق ده من الأكلات التقليدية المشهورة في سيشوان، وهو عبارة عن سمك مقلي على درجة حرارة منخفضة في زيت فلفل حار وغني بالنكهات. في العادي الأكلة دي بتتعمل بشرايح لحمة بقري متبلة، لكن الشيف فيليب لي أضاف لمسته الخاصة وبدّل اللحمة بالسمك عشان تكون أخف وصحية أكتر. 

التحضير بيبدأ بتتبيل السمك بالجنزبيل والثوم، وبعدها بيتجمد عشان يتقطع بشكل مثالي، وبعدها بيتقلى على نار هادية، وده اللي بيخلي قوامه ونكهته أحلى. الطبق ده مش بس بيعكس طرق الطهي التقليدية في مطبخ سيشوان، لكنه كمان بيوضح قد إيه احترام وفهم التقاليد في المطبخ ممكن يكون أساس للابتكار.

شوف وصفات أكتر

سلطة نيسواز مع بوتارجا وزيتون أسود مفروم

مع الشيف إدوين فان جينت

Shrimp Bisque Crispy Noodles

سلطة نيسواز مع بوتارجا وزيتون أسود مفروم

Shrimp Bisque Crispy Noodles

سلطة نيسواز واحدة من الكلاسيكيات الفرنسية اللي بتعبر عن نكهات مدينة نيس اللذيذة. الطبق المنعش ده بيتكون عادةً من الطماطم والفاصوليا الخضرا والبيض المسلوق والزيتون الأسود. لكن الشيف إدوين فان جينت قرر يضيف لمسته الإبداعية، فبدل ما يستخدم التونة أو الأنشوجة التقليدية، استخدم ميكس من ٣أنواع زيتون مفرومين مع بطارخ البوري المملح المبشورة عشان يدي عمق ونكهة أومامي للطبق.

شوف وصفات أكتر

السخّينة مع الكشكة

مع الشيف جيلي هايم

Mr. Ben San

السخّينة مع الكشكة

Mr. Ben San

الطبق ده اسمه تشولِنت، وهو عبارة عن يخنة يهودية تقليدية معروفة بطريقة الطبخ البطيئة اللي بتمتد لساعات، وده راجع للعادات القديمة بتحضير الأكل قبل يوم السبت احترامًا لحظر الطبخ يوم السبت.

 الطبق ده بيتكون عادةً من الفاصوليا الحمراء والشعير والجزر والبطاطس وكشك نباتي (بديل للسجق التقليدي) معمول من السميد والدقيق. 

طريقة الطبخ البطيئة دي بتخلي النكهات والقوام يبانوا بشكل مميز، وبتدي لمسة مودرن لأكلة معروفة بتاريخها العريق.

شوف وصفات أكتر

طوّرمهار ات طبخك

ادخل براحتك على كل التدريبات المتاحة على اكاديميتنا الإلكترونية المجانية للطبخ واتعلم من أشهر الشيفات حول العالم من خلال تدريبات سريعة وممتعة كلها في أقل من دقيقتين

شوف كل التدريبات المتاحة

المطبخ الهندي الجنوبي: المقدمة والمكونات

من الشيف جويا

دقيقتين

فن صناعة النودلز: مقدمة

من الشيف بافيل كانجا

دقيقتين

المطبخ الشرق أوسطي: المقدمة

من الشيف ربيع

4 دقايق

الإصدار التالت من مينيوهات المستقبل

تحميل النسخة المطبوعة من ترندات الطبخ

تحميل ملف PDF