ufs-future-menus-logo
02 / 04

أكل بدون حدود

عالم من النكهات

عيش تجربة طبخ مميزة بتجمع بين تقاليد وأكلات من كل حتة في العالم.. اكتشف أطباق مبتكرة بتمزج بين النكهات والأساليب العالمية في شكل جديد ومبهر.

street-food-ingredients street-food-ingredients

كتبه

chef-santiago

سانتياغو لاسترا،

شيف ومالك مطعم كيه أو إل، لندن

@andres_santiago

سانتياغو لاسترا،

chef-santiago
شيف ومالك مطعم كيه أو إل، لندن @andres_santiago

سانتياغو لاسترا، الشيف ومؤسس مطعم كيه أو إل في لندن واللي واخد نجمة ميشلان، بيحتفل بالثقافة المكسيكية بشكل معاصر باستخدام المكونات البريطانية. اتولد سانتياغو في مكسيكو سيتي واتربى في كويرنافاكا، وابتدت رحلته من حبه لحل المشكلات، واللي اتطور لشغف بالطبخ. ومن أهم لحظات مسيرته شغله في مطعم موغاريتز، اللي اتعلم فيه ازاي يبتكر في فنون الطبخ، وكمان عمل فعاليات سريعة في 27 دولة، بيمزج فيها بين الوصفات المكسيكية والمكونات المحلية.

الطبخ ورا الحدود: مزيج الطبخ مع سانتياغو لاسترا

في عالم مترابط أكتر من أي وقت، بقت حدود الطبخ مجرد خطوط وهمية، وبدأ عصر جديد من "أكل بلا حدود". الشيف سانتياغو لاسترا، المعروف بأسلوبه المبتكر في المطبخ المكسيكي، هو واحد من رواد الحركة دي. في مطعمه الشهير "كيه أو إل" في لندن، بيعيد تقديم النكهات المكسيكية الغنية باستخدام مكونات بريطانية 100%، في تجربة فريدة بتمزج بين الأصالة والابتكار.

حقيقة مبادرة "أكل بدون حدود"

مبادرة "أكل بدون حدود" بتدور حوالين كسر الحواجز وإعادة تعريف التقاليد. شيفات زي سانتياغو لاسترا بيستمدوا إلهامهم من رحلاتهم وتجاربهم، وبيمزجوا بين نكهات وأساليب من ثقافات مختلفة علشان يخلقوا أطباق بتجمع بين الإحساس بالمألوف والمفاجأة. الطريقة دي بتتحدى المفهوم التقليدي لكل مطبخ، وبتفتح الباب لعالم مليان بإمكانيات جديدة وإبداع مش محدود في الطبخ.

اكتشف السر وطلع إبداعك في عالم فنون الطبخ

2 min

رحلة سانتياغو لاسترا

بدأت رحلة سانتياغو لاسترا مع مبادرة "مأكولات بلا حدود" برغبته في استكشاف ثقافات الطبخ المختلفة. بعد ما ساب المكسيك، سافر واشتغل في أشهر المطاعم حول العالم، واتعلم تقنيات جديدة وجرّب نكهات مختلفة. وخلال شغله في Nordic Food Lab في كوبنهاغن، اكتشف إزاي يقدر يستخدم مكونات محلية علشان يعيد ابتكار نكهات بلده بطريقة جديدة ومبتكرة.


كيه أو إل: احتفال بالتراث المكسيكي والمكونات البريطانية

في مطعم كيه أو إل، بيقدم سانتياغو لاسترا تجربة مميزة بتمزج بين روح المطبخ المكسيكي الأصيل والمكونات البريطانية المحلية

كل طبق في مطعم كيه أو إل مش بس بيحكي قصة المكان والتقاليد، لكن كمان بيجمع بين الأصالة والابتكار. الطريقة دي بتتحدى المفهوم التقليدي لكل مطبخ، وبتفتح آفاق جديدة لإبداع ملوش حدود في عالم الطبخ.

"اكتشفت إزاي أقدر أجيب نكهات مكسيكية حتى من غير المكونات المكسيكية التقليدية. ده فتح عينيّ وخلاني أعرف قد إيه أنا مميز إني مكسيكي، وأني أقدر أمثل بلدي من خلال تقديم الأكل المكسيكي برا المكسيك"

كتبه

chef-gungun

ألفارو ليما،

كبير شيفات في Unilever Food Solutions بأمريكا الشمالية

@chef_alvy

ألفارو ليما،

chef-gungun
كبير شيفات في Unilever Food Solutions بأمريكا الشمالية @chef_alvy

خريج مركز التكنولوجيا وكلية دوبيج، الشيف ألفارو عنده خبرة 19 سنة في عالم الطبخ. خلال مشواره المهني، اشتغل مع شركات كبيرة زي سوديكسو وكويست فود مانجمنت. انضم لأول مرة لشركة Unilever Food Solutions كمتدرب في فنون الطبخ في 2005، ورجع تاني للشركة في 2014. دلوقتي هو واحد من أكبر الشيفات في الشركة وبيقود فريق الغرب الأوسط لدعم المبيعات من خلال تطوير المينيوهات والوصفات.

أساسيات مبادرة أكل بلا حدود

في عالم بقى مترابط أكتر، بقت الحدود بين تقاليد الطبخ مش واضحة، وده بيخلق عصر جديد لمبادرة "أكل بلا حدود". الترند ده جاي من العولمة والهجرة، وكمان جيل جديد من الشيفات اللي متحمسين يبرزوا جذورهم الثقافية المتنوعة. الشيفات دول بيعيدوا تصور دمج تأثيرات الطبخ المختلفة علشان يبتكروا أطباق فريدة وأصيلة، ويتخطوا حدود النكهات والتقاليد.

الشيف ألفارو ليما، كبير شيفات الشركة في Unilever Food Solutions  في أمريكا الشمالية، هو مناصر شغوف لمبادرة "أكل بلا حدود". بيشوف إنها فرصة لتعليم الناس التشابه بين المطابخ المختلفة وأساليب الطبخ العالمية. الشيف ألفارو مؤمن إن المبادرة دي ممكن تساعدنا في تقليل الهدر عن طريق فتح طرق إبداعية جديدة علشان نعيد تصور كيفية استخدامنا للمكونات.

الرغبة في دمج الأكل بطريقة مبتكرة ومدروسة هي جوهر مبادرة "أكل بلا حدود"، اللي بتجمع بين المكونات والأساليب التقليدية بطرق بتحترم أصولها وفي نفس الوقت بتفتح أبواب الإبداع والتجديد.

الطريقة دي بتوفر تجارب أكل راقية واحترافية أكتر رقيًا واحترافية، مش بس بتقدم نكهات قوية، لكن كمان بتدي إحساس قوي بالأصالة والقيمة الثقافية.

"الموضوع هنا إنك تاخد الحاجات اللي بتخلي الزباين يحسوا بالراحة، لكنهم مكنوش فكروا قبل كده إنهم يخلطوها مع بعض"

دور الشيف

الشيفات ليهم دور مهم في نجاح مبادرة "أكل بدون حدود". لازم يكون عندهم فهم قوي لتقاليد الطبخ المختلفة، ويعرفوا إزاي يلاقوا الحاجات المشتركة اللي بتسهل الدمج. كمان لازم يكونوا مستعدين يخرجوا برا اللي متعودين عليه ويجربوا توليفات وأساليب جديدة عشان يطلعوا بأطباق مميزة ومتناسقة.

مزايا مبادرة أكل بلا حدود

مبادرة "مأكولات بلا حدود" بتقدّم مزايا كبيرة للشيفات وزوار المطاعم. بالنسبة للشيفات، هي فرصة علشان يعرضوا إبداعهم وخبراتهم، وكمان يشاركوا تراثهم الثقافي مع العالم. أما بالنسبة لزوار المطاعم، فهي بتديهم فرصة يجربوا نكهات جديدة ومثيرة، وكمان يتعرفوا على ثقافات مختلفة من خلال الأكل.


مستقبل مبادرة أكل بدون حدود

مبادرة "أكل بدون حدود" هي فكرة هتستمر. في عالم كله بيقرب من بعضه أكتر، هانشوف أطباق مبتكرة أكتر بتجمع بين تقاليد الطبخ من كل مكان. الشيفات هيفضلوا يتخطوا حدود النكهات والإبداع، وده هيوصلنا لتجارب أكل فريدة وملهمة.

وصفات

بدون حدود

ازانيا مقرمشة

من إعداد الشيفات جيوسيب بوشيشيو، أندرياس ويلنر، وجيمينا سوليس.

South African Lamb & Apricot Sosaties

ازانيا مقرمشة

South African Lamb & Apricot Sosaties

الطبق ده بيعيد تصور اللازانيا بشكل مبتكر عن طريق دمج تقاليد الطبخ الغنية من الأرجنتين وإيطاليا وسويسرا. في قلب الطبق ده، بنلاقي عيش بريساتو أوسوبوكو اللي بيتحضر بالطريقة الأرجنتينية الأصلية باستخدام اللحوم الطرية، والخضار المليانة حياة، والنبيذ العطري. اللازانيا دي فيها مكرونة إيطالية طازة متشبعة بالزعفران عشان لونها الذهبي الجميل، ومقليّة عشان تعزز القوام. وروعة الطبق بتكمل بكريمة بارميزان فاخرة، مع نكهة الكافولو نيرو المميزة، وملفوف أسود توسكاني، ولمسة من حبوب الكاكاو، واللي بينتج عنها مزيج فريد بيحتفل بمكونات من ثقافات مختلفة.

 

شوف وصفات أكتر

فراخ مقلية سبايسي ومتغطية بالطريقة الآسيوية، ووافل

مع المايونيز بالقيقب من تحضير الشيفين جيراروج نافانوكرو وإيفرت فيرمانديل.

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

فراخ مقلية سبايسي ومتغطية بالطريقة الآسيوية، ووافل

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

طبق الفراخ والوافل ده إعادة تقديم مبتكرة لأكلة مريحة كلاسيكية، بيجمع بين تأثيرات الطبخ من أماكن مختلفة عشان يعلي الطعم والقوام. الوافل بيتعمل باستخدام طاسة وافل كلاسيكية عشان يطلع لونه دهبي من بره ويكون طري من جوه مع الفراخ الهشة اللذيذة. الفراخ بتتتبّل بتوابل مستوحاة من المطبخ التايلاندي، اللي بتضيف طعم مميز ولمسة توابل حارة. التجميعة دي بين النكهات الحلوة والمالحة والأومامي بيخلق توازن حلو ومفاجئ للأكلة اللي بنحبها. الطبق ده بيوضح جمال فكرة أكلات بدون حدود، اللي بتغير الطريقة التقليدية للأكل وبتحولها لتجربة جديدة ولذيذة.

شوف وصفات أكتر

سمك الرنجة المسلوق بالنار مع المانجو بيكو ورويل

من تحضير الشيفين ألفارو ليما وفرانك جاكوبسن وكيس فان إيرب.

Shrimp Bisque Crispy Noodles

سمك الرنجة المسلوق بالنار مع المانجو بيكو ورويل

Shrimp Bisque Crispy Noodles

طبق الرنجة ده بيجمع بشكل مبتكر بين نكهات شمالية ولاتينية، وبيستعرض بيكو دي جالو الاستوائي الفريد. الشيف ألفارو ليما بيضيف لمسته الخاصة في الصلصة التقليدية باستخدام المانجو عشان يوازن بين الحلاوة والحموضة، وده بيعزز نكهة الرنجة اللي اتشوتت على الفحم واتخلّلت واتشوّحت شوية. الشيف فرانك جاكوبسن بيضيف لمسة شمالية من خلال طريقة الضرب الجاف، باستخدام بودرة الخل والسكر، اللي بيحول طعم الرنجة لمذاق شبه خام. المزيج ده بيوضح التنوع في استخدام الرنجة وبيحتفل بتقاليد الطبخ الثقافية المختلفة.

شوف وصفات أكتر

برجر بدون حدود

من الشيفات براندون كولينز وكريس تشونغ

Mr. Ben San

برجر بدون حدود

Mr. Ben San

البرجر ده، من إعداد الشيفين براندون كولينز وكريس تشونغ، بيجمع بشكل جميل بين تقاليد الطبخ الأمريكية والصينية. الطبق المبتكر ده بيتميز بفطيرة برجر غنية بالعصارة، مهروسة كويس عشان تاخد القوام المثالي، وعلى وشها شرايح رفيعة من البصل وجبنة الشيدر المتعقتة. وعلشان تدي النكهات الكلاسيكية لمسة جديدة، بتضيف صلصة الأفوكادو والفلفل الحار الصيني الأخضر لمسة فريدة، بيخلط بين راحة الأطباق الأمريكية المفضلة واللمسات الصينية المليانة حياة. البرجر ده بيمثل "أكلات بلا حدود"، وبيوضح إزاي النكهات والأساليب المختلفة ممكن تتقابل مع بعض علشان تخلق تجربة طعام متناسقة.

شوف وصفات أكتر

قوي مهاراتك

استمتع بدخول مفتوح لأكاديميتنا المجانية للطبخ أونلاين! اتعلم من الشيفات المشهورين من كل حتة في العالم من خلال تدريبات سريعة وجذابة، وكل ده في أقل من دقيقتين!

شوف كل التدريبات المتاحة

المزج الأفريقي: مقدمة لمطعم إيدج

من الشيف فوسي إندلوفو

دقيقتين

فن التخمير: طماطم برتقالي متخمرة

من الشيف رونالد فان دير لارز

3 دقايق

تقطيع اللحمة وتعتيقها وطبخها: المقدمة

من الشيف تيم ديلاني

دقيقتين

الإصدار التالت من كتاب مينيوهات المستقبل

تحميل النسخة المطبوعية من التريندات

تحميل ملف PDF