ufs-future-menus-logo
04 / 04

مصممة لعشاق الأكل

أطباق مخصوصة على ذوقك

سيب لعملاء مطعمك حرية اختيار تجربتهم جوا المطعم. قدم أطباق ينفع تتظبط على مزاجهم وعناصر تفاعلية تناسب ذوقهم واحتياجاتهم في الأكل

main-diner-designed main-diner-designed

بمشاركة

chef-gaggan

الشيف جاجان أناند

صاحب مطعم جاجان في تايلاند

@gaggan_anand

الشيف جاجان أناند

chef-gaggan
صاحب مطعم جاجان في تايلاند @gaggan_anand

جاجان أناند شيف عالمي معروف بأسلوبه المبتكر في تجديد الأكل الهندي، أصله من الهند، لكن شهرته وصلت للعالم كله مع مطعمه جاجان في بانكوك، اللي واخد نجمة ميشلان. أناند بيخلط بين النكهات الهندية التقليدية والطرق الحديثة، وبيقدم تجربة أكل مختلفة تمامًا بتكسر كل قواعد الطبخ المتعارف عليها.

 جاجان فضل مصدر إلهام للشيفات في كل مكان في العالم ورفع سقف الإبداع في المطبخ الهندي لمرحلة تانية خالص!

جاجان أناند: تعريف جديد لتجربة الأكل


الشيف الهندي جاجان أناند هو أكتر شيف حاصل على جوايز في آسيا، وهو كمان معروف بأسلوبه المتمرد والتجريبي في المطبخ الهندي. في مطعمه المشهور جاجان في بانكوك، بيتخطى حدود فكرة المطاعم الفاخرة وبيقدم تجربة أكل مش بس طعم، لكن تعتبرعرض ممتع بكل تفاصيله.


تجربة أكل استعراضية - وليمة استعراضية

في مطعم جاجان، هتنسى كل اللي تعرفه عن المطاعم الفاخرة المعتادة، وهتدخل في تجربة مختلفة هتحرك كل حواسك لأنها هتجمع بين المتعة والانبهار! 

المطعم صغير وجوه دافي، بـ 14 كرسي بس حوالين مطبخ المفتوح، وده بيدي الضيوف فرصة يشوفوا سحر الطبخ قدام عينيهم. الأطباق بتتقدم بطريقة استعراضية، مع موسيقى وعروض ضوئية، وأحيانًا فريق المطبخ بيغنوا ويرقصوا كمان!

خلّي ضيوفك يحسّوا بالقوة مع اختيارات متصممة بعناية

2 دقيقة

 رحلة طبخ عبر الذكريات 

منيو جاجان هو انعكاس لرحلته الشخصية، بيحكي من خلاله ذكرياته وتجربته في الهند وحول العالم. كل طبق هو حكاية معمولة بحرفية وبتتحكي من خلال طرق مبتكرة وتوليفة نكهات غير متوقعة. إبداعات جاجان بتكسر القواعد و بتحرك الحواس وتشعل الخيال بداية من كوكيز البروكلي اللي بيدوب في بقّك، لغاية الوافل الحلوة بكبد الوز والقهوة.

الشيف أناند بيقول: "النهاردة في مطعم جاجان الضيوف بيدوقوا ذكرياتي"، وده بيوضح قد إيه التجربة شخصية ومختلفة.

أغلب إلهامي بييجي من الحياة نفسها، من السفر ومن الناس اللي بقابلهم، ومن إني أتعرف على ثقافات مختلفة.

انفجار الزبادي
أغلب إلهامي بييجي من الحياة نفسها، من السفر ومن الناس اللي بقابلهم، ومن إني أتعرف على ثقافات مختلفة. واحد من أشهر أطباق جاجان هو "انفجار الزبادي" وهو عبارة عن  فقاعة رقيقة مليانة نكهات قوية، بتدوب في بقّك وتاخدك في سيمفونية من الطعم والإحساس. الاختراع ده اللي يجمع بين الجرأة واللعب، دليل على قدرة جاجان على تحويل مكونات بسيطة لتجربة طبخ استثنائية!


ابدأ مغامرة في عالم الأكل متتنسيش!


في مطعم جاجان، الضيوف بيعيشوا مغامرة شخصية متتنسيش في عالم الأكل، والتجربة دي بتثبت قوة الأكل في كسر الحدود وربطنا مع بعض بإنسانيتنا!

street food-couture-collage
diner-designed-collage

كتبه

chef-gungun

الشيف التنفيذي إريك تشوا،

Unilever Food Solutions بجنوب شرق آسيا وجنوب آسيا

@chef_eric_chua

الشيف التنفيذي إريك تشوا،

chef-gungun
Unilever Food Solutions بجنوب شرق آسيا وجنوب آسيا @chef_eric_chua

بدأ الشيف إريك رحلته في عالم الطبخ سنة 2003 كمتدرب في فندق سويس أوتيل ستامفورد، ومن وقتها وهو بيطوّر نفسه في فن الطبخ بأنواعه. اشتغل في مطعم واخد نجمة ميشلان قبل ما ينضم لـيونيليفر سنة 2009. على مدار مشواره، فاو بميداليات دهبية وجوايز عالمية، منها فوزه بجايزة دهبية مزدوجة في "كأس العالم للطهي" سنة  2010 في لوكسمبورج. 

دلوقتي، من خلال شغله مع Unilever Food Solutions بيبدع في ابتكار أكلات وحلول جديدة بتشكّل مستقبل عالم الطهي!

خطة للتجربة الشخصية: اختيارات مُخصصة وتجارب تفاعلية

تجربة الأكل دلوقتي بقت أكتر من مجرد تجربة عامة، واتحولت لتجربة تفاعلية وشخصية لأن العملاء  بقوا عاوزين يشاركوا في تحضير أكلهم وتعديله، ويعيشوا إحساس الملكية والتفاعل مع كل طبق بيتقدملهم. 

التغيير ده جاي نتيجة عوامل كتير، منها رغبة متزايدة في تجارب أكل شخصية وغامرة، وميول لاختيارات متنظمة بعناية، وكمان التطور التكنولوجي اللي بيغيّر طريقة تفاعلنا مع الأكل.

إريك تشوا، الشيف التنفيذي في Unilever Food Solutions في سنغافورة وفيتنام وكمبوديا، بيشارك رؤيته عن إزاي المطاعم تقدر تواكب الطلب الكبيرعلى توفير حرية اختيار وتخصيص مكونات الأكل بذكاء وفعالية.

على عكس الأجيال السابقة، جيل Z بيدوّر على وجبات تعبر عن ذوقه الشخصي واحتياجاته في الأكل وده بيخلّي التخصيص مش مجرد تريند في المنيو، لكنه ضرورة لازم كل المحترفين في مجال الأكل يهتموا بيها.

أحسن الإستراتيجيات للتخصيص:
- اعمل مكان مخصص لإضافات الأكل: جهّز بار للسلطات أو الراب مع تشكيلة متنوعة من الإضافات، وخلي الضيوف يصمموا أطباقهم على ذوقهم.
- أماكن مخصصة للصوصات: وفّر تشكيلة متنوعة من الدريسنج والصوصات، وخلي العملاء يجربوا ويبدعوا في خلط نكهاتهم المفضلة.
- قدّم نكهات متنوعة: خلي العملاء يختاروا من مجموعة نكهات مختلفة زي الحراق، الحامض، أو الحلو، عشان يضيفوا لمستهم الخاصة على أكلهم.
- اختيارات يعملها كل شخص لوحده: وفّر مجموعة من المكونات الأساسية للسلطات أو الراب، وخلي العملاء يختاروا البروتين والخضار والحبوب اللي تناسب ذوقهم.
- الأطباق الموسمية الخاصة: استخدم المكونات الموسمية وقدم أطباق لفترة محدودة عشان تشجّع العملاء يرجعوا تاني ويستمتعوا باختيارات جديدة ومميزة.
- مساحة للتواصل ومشاركة الآراء: شجّع العملاء على مشاركة رأيهم في أطباقهم المخصصة، عشان المطعم يقدر يطور الاختيارات ويقرب أكتر من عملائه.
- شجّع المشاركة: قدّم "طبق مخصص لكل أسبوع" وشجع العملاء يشاركوا إبداعاتهم أونلاين، عشان يعملوا اعلان لمطعمك بشكل طبيعي مش مدفوع وجذاب علي السوشيال ميديا!

طوّرمهار ات طبخك

ادخل براحتك على كل التدريبات المتاحة على اكاديميتنا الإلكترونية المجانية للطبخ واتعلم من أشهر الشيفات حول العالم من خلال تدريبات سريعة وممتعة كلها في أقل من دقيقتين

شوف كل التدريبات المتاحة

إتقان الديم سام الصيني.

من الشيف كين وانغ

دقيقتين

المقبلات الإسبانية: مقدمة

من الشيف بابلو بينالوسا نجيرا

دقيقتين

فنون تحضير المكرونة

من الشيف إريك تشوا

4 دقايق

الإصدار التالت من منيوهات المستقبل

تحميل النسخة المطبوعة من ترندات الطبخ

تحميل ملف PDF