
تصميم أكل الشارع
نكهات شيك بجاذبية بسيطة
اكتشف أكلات بتجمع بين مكونات جودتها عالية، ونكهات عالمية، وطرق مبتكرة، وكل ده من غير ما تفقد روح أكل الشارع العفوية والحيوية


كتبه

أندريس كاردونا، كبي
الشيفات في Unilever Food Solutions أمريكا اللاتينية - شمال أمريكا اللاتينية
@andres_chef_ufsنبض الشارع: تطور أكل الشارع
نبض الشارع: تطور أكل الشارع
أكل الشارع في أمريكا اللاتينية اتطور من مجرد وجبات بسيطة لتجارب أكل لذيذة. والطلب اللي بيزيد على النكهات الجريئة والعروض المبتكرة كان الدافع ورا التحول ده، خصوصًا مع إن الناس بتدور دايمًا على تجارب أكل جديدة ومتوفرة بسهولة.
محلات أكل الشارع اللي كانوا مرتبطين بالأكلات التقليدية، بقوا دلوقتي بيعيدوا ابتكار الوصفات باستخدام مكونات فاخرة وطرق جديدة، ودمج ثقافات مختلفة.
كمان السوشيال ميديا لعبت دور كبير في انتشار الترند ده، وخليت الناس متحمسة تجرّب نكهات جديدة وتشارك تجربتها.
الايڤنتات المؤقتة المستوحاة من أكل الشارع: احتفال بثقافة أكل الشارع
أكل الشارع مليان تنوع ملهوش حدود، والايڤنتات دي بتعرض تنوع أكل الشارع من ثقافات مختلفة، وبتجذب جمهور جديد، وبتحافظ على اهتمام العملاء دايمًا.
اكتشف إزاي الشيفات بيطوروا أكل الشارع وياخدوه لمستوى تاني
تجارب طبخ تفاعلية: خلّي عملاء مطعمك يعيشوا أجواء الشارع بكل حواسهم! قدم عروض طبخ لايف وورش عمل اشرح فيها الطرق المختلفة اللي بتعمل بيها أكلات الشارع المفضلة عندهم
منيو متجدد: زود أكلات جديدة على منيو مطعمك بشكل منتظم!
اعمل وصفات جديدة وأطباق خاصة من مناطق مختلفة، وخلي العملاء دايمًا عايزين يرجعوا تاني يجرّبوا أكل جديد عندك
ميكسات مبتكرة: طوّر تجربة المطعم عندك بمشروبات لايقة على أكل الشارع. ده مش بس بيحسن التجربة، لكنه كمان بيزود المبيعات.
اللي كان مجرد وسيلة للأكل، بقى دلوقتي شكل من أشكال الفن بيحتفل بتنوع وإبداع المطبخ في المنطقة
اختيارات على ذوقك: خلي الزباين المكونات والتوابل بحرية! كده هيحسوا بحرية أكتر وهينبسطوا بالتجربة
الأجواء الجذابة: خلّي المكان مريح وحيوي علشان يعكس روح أكل الشارع. استخدم ديكور مليان حياة ومزيكا تحسس العملاء بأجواء الشارع بجد
التعاون مع الفنانين المحليين: خلي مطعمك يعكس الثقافة المحلية للبلد واستضيف فنانين يعرضوا أعمالهم عندك، ده هيجذب ناس جديدة ويضيف روح مميزة لتجربة الأكل
برامج المكافآت: كافئ العملاء المخلصين بخصومات أو وجبات مجانية بعد عدد معين من الطلبات.
ده هيشجعهم يجوا تاني مطعمك ويخلّي عندك عملاء دايمين
تجارب العملاء والريڤيوز على السوشيال ميديا: شجّع العملاء دايمًا يشاركوا تجربتهم أونلاين
الريڤيوز بتجذب عملاء جداد وبتبني ثقة الناس في المطعم


التأثير الإندونيسي
اكتشف عالم أكل الشارع في إندونيسيا، عبارة عن مكان مليان نكهات جريئة، روائح مدخنة وأطباق لذيذة جدًا.
من الأسواق الليلية الزحمة لعربيات الأكل اللي واقفة على الشواطئ الاستوائية، أكل الشارع الإندونيسي بيعكس روح الشعب: حيوية، تنوع، وجذور وتقاليد تراثية، وكل منطقة عندها لمستها الخاصة في الأكل.
في القايمة دي، الشيف جون جون هاندايانا هيعرفك على أشهر أكلات الشارع في إندونيسيا اللي السكان المحليين ما يقدروش يستغنوا عنها، وده ممكن يكون إلهام للشيفات وأصحاب المطاعم في كل مكان في العالم.
ساتاي (Sate) – الأصل: جاوة، إندونيسيا
أسياخ مشوية من اللحوم المتتبلة، وغالبًا بتكون فراخ، أو لحمة، أو لحمة ضاني و بتتقدم مع صوص الفول السوداني وأحيانًا توست الرز (لُنتونغ). ممكن نحسن طعم الساتاي لما نستخدم لحوم فاخرة، وتتبيلات مبتكرة، ونفرمها بشكل شيك وجديد.
بيف رندانغ – الأصل: سومطرة الغربية، إندونيسيا
طبق مطبوخ ببطء، معمول بطريقة تقليدية، بنسوي اللحمة في لبن جوز الهند والتوابل، وده بيديله نكهة غنية ولذيذة. ويعتبر مثالي جدًا للميكسات الجديدة زي التاكو أو السلايدرز، وعلشان كدا هو اختيار ممتاز لمنيوهات أكل الشارع أو المنيوهات الفاخرة.
جادو جادو – الأصل: جاكرتا، جاوة
سلطة إندونيسية مكونة من خضار مسلوق، بيض مسلوق، توفو، تيمبيه، وصوص الفول السوداني.
جادو جادو سلطة مميزة بألوانها الزاهية وتنوع ملمس مكوناتها. ممكن تتعمل بخضار الموسم أو صوص فول سوداني عالي الجودة، وبتكون مثالية لو قدمناها كسلطة.
مارتاباك – الأصل: جاوة، إندونيسيا
فطيرة سميكة بتتقدم بطريقتين: مالحة بتكون محشية باللحم المفروم والبيض، أو حلوة بتكون محشية بالشوكولاتة والجبنة. والنوع الفاخر منها بتتعمل بحشوات مبتكرة، أجبان عالية الجودة، أو شوكولاتة وبتكون مثالية لمنيوهات التذوق.


أيام بتوتو – الأصل: بالي، إندونيسيا
فرخة أو بطة كاملة متتبلة بتشكيلة من التوابل ومطبوخة ببطء أو على البخار بعد ما تتلف في ورق الموز لحد ما توصل لقوام طري وطعم لذيذ. ممكن تتقدم بطريقة فخمة باستخدام الزيوت والميكرو جرينز، وتعتبر أكلة مثالية للمطاعم الفاخرة.
باكسو – الأصل: جاوة، إندونيسيا.
شوربة كرات اللحم اللذيذة، بتتعمل مع النودلز والتوفو والخضار، وبتعتبر من الأكلات الدافية والمريحة. ممكن تتحول لأكلة فاخرة لما تتعمل بكرات لحم الواجيو أو المأكولات البحرية، مع نودلز رفيعة ونزين الطبق بشكل مختلف علشان نعمل نسخة فخمة أكتر من الطبق الكلاسيكي دا
ناسي جورينج – الأصل: جاوة، إندونيسيا
رز إندونيسي مقلي مشهور بيتعمل مع الصويا صوص الحلو والخضار واللحوم، وفي الغالب بيتقدم مع بيضة مقلية فوق الطبق. ممكن نعمل من نفس الطبق نسخة فاخرة لما نستخدم في الطبخ زيت الترفل واللحوم الفاخرة ويتقدم بشكل شيك، عشان نحول طبق من أشهر الأطباق التقليدية في إندونسيا لتجربة أكل راقية.
تصميم أكل الشارع
وصفات
طبخك طوّرمهارات
استمتع بكل التدريبات المتاحة على اكاديميتنا الإلكترونية المجانية للطبخ واتعلم من أشهر الشيفات حوالين العالم من خلال تدريبات سريعة وممتعة كلها في أقل من دقيقتين
شوف كل التدريبات المتاحةأكل الشارع اليوناني المودرن: تطوير مستوى السوفلاكي
مع الشيفين جورجيانا هيليداكي ونيكوس روسوس
4 دقايق
التاكو المكسيكي: مقدمة
مع الشيف بابلو بينالوسا ناجيرا
2 دقيقين
إتقان أكل الشارع الفيتنامي
مع الشيف إيريك تشوا
4 دقايق
