ufs-future-menus-logo
01 / 04

تصميم أكل الشارع

نكهات شيك بجاذبية بسيطة

اكتشف أكلات بتجمع بين مكونات جودتها عالية، ونكهات عالمية، وطرق مبتكرة، وكل ده من غير ما تفقد روح أكل الشارع العفوية والحيوية

street-food-ingredients street-food-ingredients

كتبه

chef-andres

أندريس كاردونا، كبي

الشيفات في Unilever Food Solutions أمريكا اللاتينية - شمال أمريكا اللاتينية

@andres_chef_ufs

أندريس كاردونا، كبي

chef-andres
الشيفات في Unilever Food Solutions أمريكا اللاتينية - شمال أمريكا اللاتينية @andres_chef_ufs

الشيف أندريه عنده خبرة كبيرة في مجال خدمات الأكل وخصوصًا في المطاعم الفاخرة. شغفه بعالم الطبخ خلاه يجرب طرق ونكهات جديدة ومختلفة في المطبخ الأمريكي اللاتيني. 

انضم الشيف أندريه لـ Unilever في مايو 2020، وفي شغله الحالي كشيف تنفيذي، بيحط بصمته بإبداع ومعرفة عشان يطوّرالمطبخ الأمريكي اللاتيني

نبض الشارع: تطور أكل الشارع

نبض الشارع: تطور أكل الشارع

 

أكل الشارع في أمريكا اللاتينية اتطور من مجرد وجبات بسيطة لتجارب أكل لذيذة. والطلب اللي بيزيد على النكهات الجريئة والعروض المبتكرة كان الدافع ورا التحول ده، خصوصًا مع إن الناس بتدور دايمًا على تجارب أكل جديدة ومتوفرة بسهولة.

محلات أكل الشارع اللي كانوا مرتبطين بالأكلات التقليدية، بقوا دلوقتي بيعيدوا ابتكار الوصفات باستخدام مكونات فاخرة وطرق جديدة، ودمج ثقافات مختلفة. 

كمان السوشيال ميديا لعبت دور كبير في انتشار الترند ده، وخليت الناس متحمسة تجرّب نكهات جديدة وتشارك تجربتها.

الايڤنتات المؤقتة المستوحاة من أكل الشارع: احتفال بثقافة أكل الشارع

 أكل الشارع مليان تنوع ملهوش حدود، والايڤنتات دي بتعرض تنوع أكل الشارع من ثقافات مختلفة، وبتجذب جمهور جديد، وبتحافظ على اهتمام العملاء دايمًا.

اكتشف إزاي الشيفات بيطوروا أكل الشارع وياخدوه لمستوى تاني

2 min

تجارب طبخ تفاعلية: خلّي عملاء مطعمك يعيشوا أجواء الشارع بكل حواسهم! قدم عروض طبخ لايف وورش عمل اشرح فيها الطرق المختلفة  اللي بتعمل بيها أكلات الشارع المفضلة عندهم

منيو متجدد: زود أكلات جديدة على منيو مطعمك بشكل منتظم! 

اعمل وصفات جديدة وأطباق خاصة من مناطق مختلفة، وخلي العملاء دايمًا عايزين يرجعوا تاني يجرّبوا أكل جديد عندك

ميكسات مبتكرة: طوّر تجربة المطعم عندك بمشروبات لايقة على أكل الشارع. ده مش بس بيحسن التجربة، لكنه كمان بيزود المبيعات.

اللي كان مجرد وسيلة للأكل، بقى دلوقتي شكل من أشكال الفن بيحتفل بتنوع وإبداع المطبخ في المنطقة

اختيارات على ذوقك: خلي الزباين المكونات والتوابل بحرية! كده هيحسوا بحرية أكتر وهينبسطوا بالتجربة

الأجواء الجذابة: خلّي المكان مريح وحيوي علشان يعكس روح أكل الشارع. استخدم ديكور مليان حياة ومزيكا تحسس العملاء بأجواء الشارع بجد

التعاون مع الفنانين المحليين: خلي مطعمك يعكس الثقافة المحلية للبلد واستضيف فنانين يعرضوا أعمالهم عندك، ده هيجذب ناس جديدة ويضيف روح مميزة لتجربة الأكل

برامج المكافآت: كافئ العملاء المخلصين بخصومات أو وجبات مجانية بعد عدد معين من الطلبات.

 ده هيشجعهم يجوا تاني مطعمك ويخلّي عندك عملاء دايمين

تجارب العملاء والريڤيوز على السوشيال ميديا: شجّع العملاء دايمًا يشاركوا تجربتهم أونلاين

 الريڤيوز بتجذب عملاء جداد وبتبني ثقة الناس في المطعم

street food-couture-collage
street food-couture-collage

كتبه

chef-gungun

الشيف غان غان هاندايانا

شيف تنفيذي في Unilever Food Solutions بإندونيسيا

@chefgungun_handayana

الشيف غان غان هاندايانا

chef-gungun
شيف تنفيذي في Unilever Food Solutions بإندونيسيا @chefgungun_handayana

اتخرج الشيف جان جان من قسم إدارة إنتاج الأغذية في المعهد الوطني للفنادق والسياحة، وبدأ رحلته المهنية في فنادق نوڤوتيل. انضم الشيف جان جان لـ Unilever Food Solutions سنة 2006، واترقّى لشيف تنفيذي في 2017. وفي 2022، فاز بجايزة 'البطل العالمي' المميزة من Unilever بفضل دعمه الكبير لعملاء الشركة في وقت أزمة كورونا. 

غير كده، هو كمان صانع محتوى معروف جدًا على الإنترنت، وعنده أكتر من 320,000 متابع لغاية وقت كتابة المحتوى دا.

التأثير الإندونيسي

اكتشف عالم أكل الشارع في إندونيسيا، عبارة عن مكان مليان نكهات جريئة، روائح مدخنة وأطباق لذيذة جدًا. 

من الأسواق الليلية الزحمة لعربيات الأكل اللي واقفة على الشواطئ الاستوائية، أكل الشارع الإندونيسي بيعكس روح الشعب: حيوية، تنوع، وجذور وتقاليد تراثية، وكل منطقة عندها لمستها الخاصة في الأكل.

في القايمة دي، الشيف جون جون هاندايانا هيعرفك على أشهر أكلات الشارع في إندونيسيا اللي السكان المحليين ما يقدروش يستغنوا عنها، وده ممكن يكون إلهام للشيفات وأصحاب المطاعم في كل مكان في العالم.

ساتاي (Sate) – الأصل: جاوة، إندونيسيا

 

أسياخ مشوية من اللحوم المتتبلة، وغالبًا بتكون فراخ، أو لحمة، أو لحمة ضاني و بتتقدم مع صوص الفول السوداني وأحيانًا توست الرز (لُنتونغ). ممكن نحسن طعم الساتاي لما نستخدم لحوم فاخرة، وتتبيلات مبتكرة، ونفرمها بشكل شيك وجديد.

بيف رندانغ – الأصل: سومطرة الغربية، إندونيسيا

طبق مطبوخ ببطء، معمول بطريقة تقليدية، بنسوي اللحمة في لبن جوز الهند والتوابل، وده بيديله نكهة غنية ولذيذة. ويعتبر مثالي جدًا للميكسات الجديدة زي التاكو أو السلايدرز، وعلشان كدا هو اختيار ممتاز لمنيوهات أكل الشارع أو المنيوهات الفاخرة.

جادو جادو – الأصل: جاكرتا، جاوة

سلطة إندونيسية مكونة من خضار مسلوق، بيض مسلوق، توفو، تيمبيه، وصوص الفول السوداني.

جادو جادو سلطة مميزة بألوانها الزاهية وتنوع ملمس مكوناتها. ممكن تتعمل بخضار الموسم أو صوص فول سوداني عالي الجودة، وبتكون مثالية لو قدمناها كسلطة.

مارتاباك – الأصل: جاوة، إندونيسيا

فطيرة سميكة بتتقدم بطريقتين: مالحة بتكون محشية باللحم المفروم والبيض، أو حلوة بتكون محشية بالشوكولاتة والجبنة. والنوع الفاخر منها بتتعمل بحشوات مبتكرة، أجبان عالية الجودة، أو شوكولاتة وبتكون مثالية لمنيوهات التذوق.

street-food-couture-collage
street-food-couture-collage

أيام بتوتو – الأصل: بالي، إندونيسيا

فرخة أو بطة كاملة متتبلة بتشكيلة من التوابل ومطبوخة ببطء أو على البخار بعد ما تتلف في ورق الموز لحد ما توصل لقوام طري وطعم لذيذ. ممكن تتقدم بطريقة فخمة باستخدام الزيوت والميكرو جرينز، وتعتبر أكلة مثالية للمطاعم الفاخرة.

 

باكسو – الأصل: جاوة، إندونيسيا.

شوربة كرات اللحم اللذيذة،  بتتعمل مع النودلز والتوفو والخضار، وبتعتبر من الأكلات الدافية والمريحة. ممكن تتحول لأكلة فاخرة لما تتعمل بكرات لحم الواجيو أو المأكولات البحرية، مع نودلز رفيعة ونزين الطبق بشكل مختلف علشان نعمل نسخة فخمة أكتر من الطبق الكلاسيكي دا 

ناسي جورينج – الأصل: جاوة، إندونيسيا

رز إندونيسي مقلي مشهور بيتعمل مع الصويا صوص الحلو والخضار واللحوم، وفي الغالب بيتقدم مع بيضة مقلية فوق الطبق. ممكن نعمل من نفس الطبق نسخة فاخرة لما نستخدم في الطبخ زيت الترفل واللحوم الفاخرة ويتقدم بشكل شيك، عشان نحول طبق من أشهر الأطباق التقليدية في إندونسيا لتجربة أكل راقية.

تصميم أكل الشارع

وصفات

نودلز مقرمشة بصلصة الجمبري مع

الشيف ديان أرانيتا

South African Lamb & Apricot Sosaties

نودلز مقرمشة بصلصة الجمبري مع

South African Lamb & Apricot Sosaties

الطبق ده هو نسخة راقية من "بالابوك" وهي أكلة نودلز فلبينية معروفة بتقديمها مع صوص الجمبري. الشيف ديان أرانيتا جمعت بين التأثيرات الفلبينية واليابانية والأوروبية، باستخدام طرق زي عمل صوص غني أكتر عن طريق ميكس توابل الروكس مع الماكريل المدخّن واللي فيه طعم الماكريل المدخن الهولندي والـ "تينابا" التقليدية عشان يدي طبقة غنية من التدخين.

ولتجربة أمتع، الصوص بيتصب قدام الضيف على الترابيزة، عشان يحس بالرفاهية والخصوصية. بدل قشور لحم الخنزير، الطبق بيكون متزيّن بشيتاكي مشروم المقلي والمتبّل بالتوجاراشي، عشان يضيف قرمشة ولمسة سبايسي للطبق. وفي مانيلا، قلي نودلز الرز في الزيت عشان يديها قرمشة يعتبر ترند حاليًا، ودا بيتوازن مع قوام الصوص الكريمي للأكلة كلها

شوف وصفات أكتر

رامن كريمي سخن وسبايسي جدًا مع فراخ تشار سيو مع

الشيف موريتس فان فروينهوفن

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

رامن كريمي سخن وسبايسي جدًا مع فراخ تشار سيو مع

Spicy Red Hot Creamy Ramen with Char Siu Chicken

​الطبق ده عبارة عن رامن مليان نكهات وشوربته بتتكون من مرقة الفراخ المشوية مرقة سمك الماكريل المدخّن، مستوحى من الداشي الياباني. نوعين المرقة بيتخلطوا عشان يدوا طعم أومامي عميق، ونحط عليهم المايونيز لأنه بيضيف قوام كريمي غني. أما النودلز بيتزينوا بسبانخ فريش وجزر وبصل أخضر وبيضة نص مسلوقة وقطع فراخ تشار سيو متتبّلة من بالليل في الصويا صوص وتوم وجنزبيل وهويسين، وبعدين بتتشوي لحد ما تبقى well done. في الآخر بنرش على الطبق رشة زيت شطة علشان زود سبايسي وقرمشة الطبق ونتأكد إن بقي عندنا وجبة ومريحة ومشبعة طعمها وقوامها مظبوطين.

شوف وصفات أكتر

مستر بن سان

مع الشيفين جوان ليموانكوجيندرانو وويزلي باي

Shrimp Bisque Crispy Noodles

مستر بن سان

Shrimp Bisque Crispy Noodles

دي أكلة مبتكرة مستوحاة من الساندويتش الياباني الكلاسيكي "إيجز بنديكت". العيش هنا هو عيش الحليب الطري "هوكايدو" والساندوتش محشي بيض التاماجو اللي مستوي بشكل يحافظ على طراوته، وبنحط عليه شطة ميسو سامبال علشان تدي طعم حار، وأناناس مخلل مشوي فبيضيف حلاوة وحموضة ووكينج مشروم مشوي علشان نخلق طعم أومامي عميق، وبنعمل البيض بصويا عشان يدينا طبقة إضافية من النكهة، وفوق البيض بيتحط بكريسبي باكون وحمضيات هولندية 

والوجبة دي تعتبر أكلة سريعة تديك طاقة، وبتجمع بين نكهات جنوب شرق آسيا اللذيذة طرق طبخ بسيطة بتبرز جمال ثقافة أكل الشارع. التحضير فيه خطوات كتير زي الطبقات والتسوية، لكن طريقة التحضير نفسها سهلة عشان تقدر تاكله بسهولة وفي نفس الوقت يكون غني بالنكهات.

شوف وصفات أكتر

مستر بن سان

مع الشيفين جوان ليموانكوجيندرانو وويزلي باي

Mr. Ben San

مستر بن سان

Mr. Ben San

دي أكلة مبتكرة مستوحاة من الساندويتش الياباني الكلاسيكي "إيجز بنديكت". العيش هنا هو عيش الحليب الطري "هوكايدو" والساندوتش محشي بيض التاماجو اللي مستوي بشكل يحافظ على طراوته، وبنحط عليه شطة ميسو سامبال علشان تدي طعم حار، وأناناس مخلل مشوي فبيضيف حلاوة وحموضة ووكينج مشروم مشوي علشان نخلق طعم أومامي عميق، وبنعمل البيض بصويا عشان يدينا طبقة إضافية من النكهة، وفوق البيض بيتحط بكريسبي باكون وحمضيات هولندية 

والوجبة دي تعتبر أكلة سريعة تديك طاقة، وبتجمع بين نكهات جنوب شرق آسيا اللذيذة طرق طبخ بسيطة بتبرز جمال ثقافة أكل الشارع. التحضير فيه خطوات كتير زي الطبقات والتسوية، لكن طريقة التحضير نفسها سهلة عشان تقدر تاكله بسهولة وفي نفس الوقت يكون غني بالنكهات.

شوف وصفات أكتر

طبخك طوّرمهارات

استمتع بكل التدريبات المتاحة على اكاديميتنا الإلكترونية المجانية للطبخ واتعلم من أشهر الشيفات حوالين العالم من خلال تدريبات سريعة وممتعة كلها في أقل من دقيقتين

شوف كل التدريبات المتاحة

أكل الشارع اليوناني المودرن: تطوير مستوى السوفلاكي

مع الشيفين جورجيانا هيليداكي ونيكوس روسوس

4 دقايق

التاكو المكسيكي: مقدمة

مع الشيف بابلو بينالوسا ناجيرا

2 دقيقين

إتقان أكل الشارع الفيتنامي

مع الشيف إيريك تشوا

4 دقايق

الإصدار التالت من منيوهات المستقبل

تحميل النسخة المطبوعة من ترندات الطبخ

تحميل ملف PDF