طريقة عرض الطبق بتعتمد على ترتيب الأكل في الطبق ووضع الصوص ومكونات الطبق مع بعض، اللمسات البسيطة دي بتخلّي الأطباق أكثر جاذبية للناس.
في أنواع مختلفة من المطاعم بتستخدم أدوات مائدة متنوعة لأنواع مختلفة من الأطباق. ودي بعض العوامل اللي بتأثر على نوع الأطباق وأدوات المائدة للمطعم:
1. طبيعة المطعم
يعني مثلاً ممكن الكافيهات تستخدم نفس الأطباق لمعظم الوجبات اللي بتقدمها، على عكس المطاعم الفرنسية الرسمية بتستخدم أشكال أطباق مخصوصة للوجبات المختلفة.
2. حجم المنيو
إذا كانت الوجبات المختلفة اللي المطعم بيقدمها لازم تتقدم في أطباق مختلفة، فده هيتطلب عدد أطباق أكثر بناءً على حجم المنيو.
3. حجم المطعم
ممكن المطاعم الكبيرة تتسع لعدد زبائن كبير، وده معناه انه هيحتاج أطباق أكثر.
في النموذج ده، اعرف كل حاجة عن أساسيات تقديم الأطباق، وازاي تستخدم طريقة تقديم الطبق نفسه بشكل صحيح علشان يكمّل الوجبة اللي بتقدمها، بالإضافة إلى أشكال تقديم الأطباق التقليدية والجديدة.