حساب التكاليف
أي عمل تجاري الهدف منه انه يكون مربح، وده بينطبق على أعمال الخدمات الغذائية. وهنا هنناقش ازاي نتحكم في التكاليف ونزوّد الأرباح من خلال إدارة أفضل للقوى العاملة والمكونات.
أهمية التكاليف الأساسية
ليه بنحتاج نفهم تكلفة كل حاجة في خدمة وادارة المطاعم؟
لأننا لو ماتحكمناش في التكاليف، ده ممكن يقلل كتير من نسبة الأرباح، ومش معنى ان مطعمك شغال وزحمة ان هامش الربح عندك كبير.
افهم االمصطلحات دي
- الدخل - ناتج عن بيع المنتجات والخدمات
- التكلفة - كل اللي بتصرفه علشان يجيبلك دخل
- الربح – اللي هيتبقى لك لما الدخل يزيد عن التكلفة