مش لاقي الموزع اللي بتتعامل معاه؟ ابعتلنا ايميل على orders@unileverfoodsolutions.eg علشان يبقى موجود على الموقع.
اكتشف ايه هي التكاليف اللي ممكن تقللها وايه أحسن طريقة لتقليلها.
نظرًا لأن الأكل بينقص وزنه خلال عملية الطبخ وكمان مع مرور الوقت الأكل بيبوظ، لازم نحقق أقصى استفادة من تكلفة الأكل. ومهم كمان نراعي جزء الأكل اللي هنخسره خلال التحضير أو التقشير أو إزالة العظم.
1. ان الأكل بيبوظ بسرعة
تخيل أنك في يوم تطلب مأكولات بحرية طازة تكفي تحضير 100 وجبة، بس في اليومين اللي بعده قدمت 50 وجبة فقط. بقية الأكل للخمسين وجبة التانية هيتم إهدارها. علشان كده من المهم أن تكون واعي بكمية الأكل اللي بتشتريه وتنتجه لتجنب تكاليف الطعام غير الضرورية.
2. الغذاء الموسمي
سعر وجودة المكونات بتختلف على مدار العام. علشان كده اشتري المكونات الموجودة في الموسم للاستفادة منها طازة وبأسعار أفضل بسبب زيادة العرض.
3. الأكل سهل يتسرق
السرقة بتحصل من وقت للتاني في بعض المطابخ وده اللي بيزود تكلفة الأكل. وممكن تتحكم في ده عن طريق مراقبة موظفينك وفكر في المزايا اللي بتوفرها للموظفين اللي معاك لتجنب مشاكل السرقة.
4. شكل الأكل بيتغير خلال عملية التحضير
بالظبط زي ما المكرونة بتمتص الماية ووزنها بيزيد لما بتغلي، كل المكونات بتتغير خلال عملية الطبخ. ومن خلال مراقبة التغييرات دي هتقدر توصل لأفضل طريقة للتعامل مع الأكل ومعالجته، وممكن كمان تحضر أطباق أكتر.
5. تقدر تشتري المواد الغذائية بأشكال مختلفة
غالبًا الشيف بيكون قدامه اختيارات كتيرة بخصوص شكل الأكل اللي بيشتريه. ولازم ياخد القرار ده بعناية علشان يوصل للقرار الصح. مثال على كده (يشتري سمكة كاملة ولا شرائح فقط!). في الوقت اللي الشرائح هتكلف أكثر لأنها متحضرة، وده هيساعده انه يحضر الطبق في وقت أقل، بس السمكة الكاملة هتكون ارخص.
حط أهداف للأكل اللي بتقدمه، مع مراعاة الجودة وتكلفة التحضير.
ناقشنا قبل كده ازاي ممكن الشيف يحسن من كفاءة التكلفة في مطعمه. ودلوقتي، هنعرضلك نظرة سريعة على طرق تانية لخفض التكاليف غير الطرق اللي ناقشناها قبل كده.
اضغت على رمز المشاركة أدناه واختار الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية. انقر على رمز المشاركة أدناه واختر الإضافة إلى الشاشة الرئيسية.