Menu
نقاط ولاء

طريقة تقديم الأكل بتقول كتير عن الشغل فيهذا المجال. في المجال ده سهل التغاضيعن أساسيات ممكن يكون ليها تأثيرات شديدة على شغلك بشكل عام.

وهنا هنقولك على شوية تدابير احترازية لازم تركز عليها في البداية:

نظافة المطبخ والأدوات

نظافة المطبخ والأدوات

الأسباب اللي ممكن تأثر على نظافة المطبخ هي:

  • لو كان المطبخ فيه عفن بينمو أو في حشرات عايشة فيه، ده ممكن يخلّي الأكل اللي بتقدمه غير آمن.
  • عدم إخراج القمامة في الوقت المحدد وانك تسيب مطبخك متسخ هيكون علامة استفهام كبيرة على ممارسات السلامة الغذائية عندك.
  • كمان لازم تطهر أدوات المطبخ اللي بتستخدم خلال عملية طبخ الأكل وأدوات تناول الأكل اللي بتتقدم خلال تقديم الوجبات بشكل صحيح للتأكد انها خالية من أي جراثيم.

النظافة الشخصية:

النظافة الشخصية:

موظفين وفريق العمل كله في المطبخ لازم يفتكروا يطبقوا القواعد دي

  • التأكد من أن راسهم متغطيه.
  • غسل الأيدين قبل البدء في تحضير الأكل.
  • التأكد من ان معندكش أي نوع من أنواع العدوى.
  • خليك حذر جداً خلال العطس أو الكحة.
  • خلّي ضوافرك قصيرة ونظيفة.

تخزين والتعامل مع الأكل:

تخزين والتعامل مع الأكل:

تخزين الأكل بيعتبر حاجة مهمة جداً لأنه لو متعملش بشكل صحيح ممكن يؤدي لمشاكل كتيرة بما فيها الأمراض اللي بتتنقل عن طريق الأكل، ودى شوية نقط مهمة لازم تاخد بالك منها خلال تخزين الأكل:

  • ابدأ باستخدام الأكل والمنتجات اللي خزنتها الأول.
  • واظب على الفحوصات المستمرة لتواريخ انتهاء الصلاحية.
  • خزّن الأكل في درجة الحرارة الصحيحة.
  • اطبخ الأكل كويس لقتل كل الكائنات الحية الدقيقة.
  • استخدم علب تخزين الأكل المغطاة لتجنب التلوث.