Menu
نقاط ولاء

دايماً سلامة الأكل من أهم الأساسيات في المطبخ. ومع كده، في السنين القليلة اللي فاتت زادت مخاوف العملاء مع ظهور الأمراض اللي بتتنقل من الأكل ومخاطر تلوث الأكل، علشان كده مهارة سلامة الغذاء بقت مطلوبة ومن الأساسيات لجميع المتخصصين في المجال بتعنا كا شيفات . في الدليل ده هتلاقي أحدث النصايح واللوائح المتعلقة بسلامة الغذاء في المطاعم، زي مثلاً: اعتبارات الحساسية، قائمة التأكد من سلامة تخزين الأكل، توصيات HACCP وأكتر. سجّل معانا في دورة سلامة الغذاء وازاي تتعامل معاه مجانًا أونلاين علشان تعرف معلومات أكتر عن سلامة الغذاء. 

النصيحة الأولى: خلي بالك من النظافة الشخصية!

النصيحة الأولى: خلي بالك من النظافة الشخصية!

تبدأ النظافة الغذائية مع النظافة الشخصية الجيدة. وغالبًا النظافة الشخصية بتكون السبب في كتير من حالات التسمم الغذائي، علشان كده لازم تعلّي أولوياتك في أي حاجة تتعلق بسلامة أكلك. وكمان مراقبة النظافة الشخصية لكل شيفات وعاملين المطبخ حاجة مهمة جداً لمنع تلوث الأكل. اعرف أكتر عن ملابس فريقك الأساسية اللي هتمنع تلوث الأكل في المقالة دي.

 

النصيحة التانية: اتأكد من أن مطعمك بيستخدم قائمة لمراجعة النضافة

النصيحة التانية: اتأكد من أن مطعمك بيستخدم قائمة لمراجعة النضافة

اكتب أهم العناصر اللي أساسي تتأكد من نظافتها في قايمة النظافة دي واتأكد انك كاتب كل حتة في المطبخ علشان تتأكد من نظافتها.

النصيحة الثالثة: خلّي فريقك دايماً على اطلاع بأحدث إرشادات تخزين الأكل في المطاعم.

النصيحة الثالثة: خلّي فريقك دايماً على اطلاع بأحدث إرشادات تخزين الأكل في المطاعم.

 

تخزين الأكل شيئ أساسي عشان تحافظ على سلامة أكلك. وكل مطعم بيتحمل مسؤولية تخزين منتجاته بالطريقة الصحيحة، سواء كان المجمد / او في الثلاجة أو غرفة قليلة الرطوبة / غرفة مظلمة. والتخزين بيعتمد على نوع المنتج بس لازم نحافظ عليه نظيف وبشكل آمن.

شوف النصايح دي وهتساعدك كتير في تخزين أكلك.



النصيحة الرابعة: تقليل مخاطر التلوث

النصيحة الرابعة: تقليل مخاطر التلوث

التلوث من أكبر المخاطر اللي بتهدد سلامة الأكل في مطبخك، علشان كده لازم تاخد حذرك لأن التلوث ممكن يحصل بطرق مختلفة:

  • الأكل من الناس
  • الأكل من الأكل التاني
  • الأكل من المواد الكيميائية

استخدم النصايح دي علشان تمنع حدوث اي تلوث وتتأكد من سلامة أكلك!


النصيحة الخامسة: خليك مطّلع ومعاك شهادة

النصيحة الخامسة: خليك مطّلع ومعاك شهادة

انت كشيف لازم تكون متأكد من ان الأكل اللي بتقدمه طعمه حلو ومغذي وأمن قبل أي حاجة، ولو انت مش مطبق معايير سلامة وجودة الأكل فانت معرض نفسك وعملائك وسمعة مطبخك للخطر. (HACCP) هتساعدك تحط خطة علشان تحلل كل المخاطر اللي ممكن تواجهك في مطعمك ودي بتكون خطط وقائية وفعالة لإدارة كل المخاطر اللي ممكن تواجهها.

استخدم قائمة مراجعة HACCP للتأكد من أن مطبخك آمن وصحي.


النصيحة السادسة: اتعرف على المخاطر اللي ممكن تواجهها في مطبخك

النصيحة السادسة: اتعرف على المخاطر اللي ممكن تواجهها في مطبخك

من أهم الحاجات اللي هتساعدك انك تضمن سلامة أكلك وسلامة العاملين في مطبخك انك تبقى عارف مطبخك كويس وايه هي المخاطر اللي ممكن تقابلها. شوف أكتر المخاطر المعروفة في المطابخ وحمّل الملف ده علشان تستخدمه في مطبخك.

الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة