Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

خليط التوفو:

  • زيت زيتون 40.0 ml
  • البصل المقطع 40.0 g
  • ثوم مفروم 15.0 g
  • مشروم (أبيض أو بني) متقطع شرائح 400.0 g
  • فلفل اسود 2.0 g
  • سبانخ فريش 100.0 g
  • توفو متصفي 750.0 g
  • مسحوق الكركم 5.0 g
  • مسحوق الفلفل الحار 1.0 g
  • مسحوق ثوم 5.0 g
  • حليب غير حيواني 30.0 ml
  • دقيق 30.0 g

الكراست:

  • دقيق 375.0 g
  • ملح 2.0 g
  • سكر 5.0 g
  • زبدة نباتي 225.0 g
  • حليب غير حيواني 120.0 ml

الكيش:

  • طماطم تشيري حمراء (طماطم صغيرة) متقطعة إلى أنصاف 250.0 g
  • طماطم تشيري صغيرة متقطعة إلى أنصاف 50.0 g
  • سلطة جانبية

التحضير

  1. خليط التوفو:

    • سّخن طاسة على نار عليه وصيف شوية زيت زيتون.  شوّح البصل والمشروم في الزيت. وتبلهم كنور خلطة التوابل العربيهوفلفل.
    • دلوقتي تقدر تضيف السبانخ وسيبها لحد ما تدبل شوية وشيل الطاسة من على النار وسيبهم يبردوا تماما.
    • في محضر الطعام، انشل التوفو من المياه واعصره كويس واخلطه مع الكركم والفلفل والثوم والحليب وتبلّهمكنور خلطة التوابل العربيهوفلفلوتقدر تضيف الدقيق وتضربهم في محضر الطعام لحد ما يبقوا خليط متجانس.
    • وسيب الخليط دلوقتي على جنب لحد ما نرجع نستخدمه.
  2. الكراست:

    • اتأكد إن كل الأدوات اللي هتسخدمها في عمل الكراست تكون باردة.  (ادخل المضرب اليدوي ووعاء محضر الطعام وشفراته صينية فطيرة الكيش في الثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل الاستخدام)
    • اخلط كل المكونات مع بعض، الدقيق والملح والسكر وقطّع الزبدة النباتي مكعابت ووّزعها فوق الدقيق. اخلطهم بشوكة أو في محضر الطعام لحد ما يبقى خليط سميك القوام.
    •  دلوقتي تقدر تضيف الحليب وتكمل خلط في محضر الطعام لحد ما تبقى عجينة جاهزة وخلي بالك متزودش في العجن عشان تبقى عجينة متماسكة.
    •  رّش شوية دقيق على سطح نضيف وابدأ لف العجينة بالرولر.
    •  قسّم العجينة عشان تعمل كراست للكيش عشان يبقى سمكها حوالي 25 سم في صينية الفطيرة الجاهز للفرن.  شكّل العجينة بالتساوي في الصينية واضغط عليها كويس. 
    • اعمل ثقوب صغيرة في العجينة ودخلها الفرن لمدة 15 دقيقة على درجة حرارة 180 أو لحد ما تأخد لون بني خفيف.
    •  طلّعها من الفرن وسيبها تبرد..
  3. الكيش:

    • بعد ما خبزنا الكراست، هنقلل درجة الحرارة لـ175 درجة مئوية. 
    • ونملى الكراست بخليط التوفو اللي احنا عملناه.
    • وهنوزع الطماطم المتقطعة بحرص فوق الكيش.  وبالراحة اضغط على الطماطم عشان تُدخل جوه خليط التوفو.
    • اخبز الكيش في الفرن لمدة 40 دقيقة أو لحد ما تستوي من جوه وتقدر تعرف ده لو دخلت خلة سنان وطلعت من غير عجين.
    • قدم الطبق مع سلطة جانبية.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة