عيش البطاطس
مش لازم يكون تحضير عيش البطاطس معقد. جرب وصفتنا وقدم عيش البطاطس مع المشويات والأطباق التانية.

المكوّنات
عيش البطاطس
−
+
ج.م.0.0
تحضير المكونات السائلة:
زبدة غير مملحة
/g
80.0 g
0%
سكر أبيض
/g
100.0 g
0%
بياض بيض
/pc
2.0 pc
0%
تحضير المكونات الجافة:
دقيق
/g
500.0 g
0%
خميرة، فورية
/g
10.0 g
0%
بودرة حليب كامل الدسم
/g
25.0 g
0%
ماء
/ml
360.0 ml
0%
ملح باليود
/g
4.0 g
0%
تحضير العيش:
دهان البيض (1 بيضة + 2 ملعقة كبيرة ماء)
/g
0.0 g
0%
/
تحضير المكونات السائلة:
-
زبدة غير مملحة 80.0 g
-
سكر أبيض 100.0 g
-
بياض بيض 2.0 pc
تحضير المكونات الجافة:
-
دقيق 500.0 g
-
خميرة، فورية 10.0 g
-
بودرة حليب كامل الدسم 25.0 g
-
ماء 360.0 ml
-
ملح باليود 4.0 g
تحضير العيش:
-
دهان البيض (1 بيضة + 2 ملعقة كبيرة ماء)
التحضير
-
تحضير المكونات السائلة:
- سخن الفرن على درجة حرارة 350 فهرنهايت.
- باستخدام قطعة العيش، على سرعة 2، اخفق الزبدة لحد ما تبقى طرية وكريمية الملمس.
- ضيف السكر بالتدريج.
- اكشط جوانب الوعاء.
- ضيف صفار البيض واخلط لحد ما يبقى الخليط متجانساً.
- اطفي الخلاط.
-
تحضير المكونات الجافة:
- اخلط الدقيق، بطاطس مهروسة كنور، الخميرة، والحليب في وعاء.
- غير قطعة الخلط واستخدم العجان.
- شغل الخلاط على سرعة 2.
- ضيف المكونات الجافة تدريجياً بالتبادل مع الماء.
- كرر لحد ما تضيف كل كمية المكونات الجافة والماء للعجين.
- ضيف الملح.
- استمر في العجن لمدة من 5 لـ 8 دقائق أو لحد مت تجتاز اختبار الشباك (فرد طبقة رقيقة من العجين).
-
تحضير العيش:
- اطفي العجان وكوّر العجين في وعاء الخلط.
- سيب العجين يرتاح لمدة ساعة ونصف أو لحد ما يتضاعف حجمه.
- شكّل العجين على شكل اسطوانات وقطعها إلى قطع وزن كل منها 40 جم.
- حط القطع على صينية مدهونة بالزبدة وسيبها ترتاح لمدة من 30 إلى 40 دقيقة أو لحد ما تتضاعف في الحجم.
- ادهن القطع المتخمرة بدهان البيض واخبزها لمدة 5 دقائق.
- سيب العيش يرتاح لمدة 3 دقائق قبل التقديم.