دجاج محشي ملوخية
الملوخية طبعاً من أشهر الأطباق في شهر رمضان، احنا في الوصفة دي قدمنها بشكل مبتكر وجديد كحشو للدجاج، تابع الوصفة ادناه.

المكوّنات
دجاج محشي ملوخية
−
+
ج.م.0.0
طريقة التحضير:
زيت زيتون
/ml
100.0 ml
0%
ثوم مفروم ناعماً
/g
30.0 g
0%
بصل مبشور ناعم
/g
100.0 g
0%
طماطم مجففة مقطعة شرائح
/g
100.0 g
0%
بذور كزبرة
/g
5.0 g
0%
مسحوق الكمون
/g
3.0 g
0%
فلفل اسود
/g
2.0 g
0%
ورق ملوخية
/g
200.0 g
0%
صنوبر محمص
/g
80.0 g
0%
عصير ليمون حامض
/g
20.0 g
0%
صدور دجاج –كل قطعة 180 جرام
/pc
10.0 pc
0%
ماء
/ml
100.0 ml
0%
/
طريقة التحضير:
-
زيت زيتون 100.0 ml
-
ثوم مفروم ناعماً 30.0 g
-
بصل مبشور ناعم 100.0 g
-
طماطم مجففة مقطعة شرائح 100.0 g
-
بذور كزبرة 5.0 g
-
مسحوق الكمون 3.0 g
-
فلفل اسود 2.0 g
-
ورق ملوخية 200.0 g
-
صنوبر محمص 80.0 g
-
عصير ليمون حامض 20.0 g
-
صدور دجاج –كل قطعة 180 جرام 10.0 pc
-
ماء 100.0 ml
التحضير
-
طريقة التحضير:
- أفتح قطع صدور الدجاج زي رغيف العيش الفينو من الجنب بحيث تقدر تحشيها بسهولة.
- شوح البصل ثم الثوم في طاسة علي نار متوسطة الي منخفضة، بعد كدا ضيف الطماطم المجففة والكزبرة والكمون ومسحوق مرقة دجاج كنور والفلفل الأسود.
- سوي الطبق لمدة دقيقة قبل ما تضيف ورق الملوخية وأطبخها لمدة دقيقة إضافية مع التقليب المستمر.
- ضيف الصنوبر المحمص وسيب الخليط يبرد ثم ضيف عصير الليمون.
- أحشي الفتحات اللي في صدور الدجاج بالخليط بالتساوي باستخدام معلقة.
- أطهي صدور الدجاج في طاسة سخنة علي نار متوسطة لمدة 3 دقائق على كل جنب.
- أخبز الدجاج في الفرن لمدة 10 دقائق بدرجة حرارة 170 مئوية.
- سيب الدجاج بره الفرن دقائق قبل تقطيعه.