كباب الفراخ
أسياخ كباب الفراخ دي متعددة الاستخدامات، ممكن تشويها على الشواية، في الفرن أو باربيكيو. نسخة صحية جديدة من طبقك المفضل.

المكوّنات
كباب الفراخ
−
+
ج.م.0.0
كباب الفراخ:
صدور فراخ منزوعة الجلد والعظم
/kg
2.0 kg
0%
زبادي سادة
/ml
100.0 ml
0%
زيت زيتون
/ml
150.0 ml
0%
فصوص ثوم مهروسة أو مفرومة
/g
20.0 g
0%
خلطة توابل عربية
/g
50.0 g
0%
بصل أحمر، مقطع إلى أرباع
/g
200.0 g
0%
شرائح كوسة
/g
200.0 g
0%
فلفل رومي أحمر، منزوع البذور ومقطع إلى قطع بحجم 2.5 سم
/g
200.0 g
0%
/
كباب الفراخ:
-
صدور فراخ منزوعة الجلد والعظم 2.0 kg
-
زبادي سادة 100.0 ml
-
زيت زيتون 150.0 ml
-
فصوص ثوم مهروسة أو مفرومة 20.0 g
-
خلطة توابل عربية 50.0 g
-
بصل أحمر، مقطع إلى أرباع 200.0 g
-
شرائح كوسة 200.0 g
-
فلفل رومي أحمر، منزوع البذور ومقطع إلى قطع بحجم 2.5 سم 200.0 g
التحضير
-
كباب الفراخ:
- قطع الفراخ إلى مكعبات.
- ضيف الزبادي وزيت الزيتون في طبق متوسط. ضيف الثوم المفروم، خلطة التوابل العربية وقلب.
- صب خلطة التتبيلة في طبق مع قطع الفراخ.
- انقع الفراخ لمدة 30 دقيقة.
- لما تكون جاهز للشوي، حضر الشواية من خلال دهنها بشوية زيت نباتي واضبط الحرارة على متوسط إلى عالي.
- لو بتستخدم أسياخ خشب، انقعهم في الماء لمدة 10 دقايق قبل الاستخدام. لو بتستخدم أسياخ معدن، مفيش داعي لتحضيرها.
- رص الفراخ في الأسياخ مع وضع قطعة بصل أحمر، كوسة وفلفل بالتبادل لحد ما توصل لنهاية السيخ وتنهي الصف بقطعة فراخ.
- كرر العملية مع بقية الأسياخ. اتخلص من المتبقي من تتبيلة الفراخ.
- اشوي الفراخ وقدمها مع سلطة وطحينة.
-
نصيحة الشيف:
- ممكن تحفظ التتبيلة في الثلاجة طول الليل أو على الأقل لمدة 4 ساعات. كل ما اتنقعت الفراخ في التتبيلة وقت أطول، كل ما كانت طرية أكتر وطعمها ألذ.