Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

صوص الزبادي:

تحضير الأقراص المقلية:

  • كوسى صفراء، مبشورة 500.0 g
  • كوسى خضراء، مبشورة 500.0 g
  • البصل سليديد 150.0 g
  • جزر مبشور 300.0 g
  • بطاطس حلوة مشوية, المبشورة 200.0 g
  • البيض والضرب 6.0 pc
  • مسحوق الثوم 20.0 g
  • نشا الذرة 400.0 g
  • نشا الذرة 40.0 g
  • زيت زيتون 100.0 ml

التحضير

  1. صوص الزبادي:

    • اخلط كل مكونات الصوص باستثناء العسل، اللي بتحطه فوق الصوص قبل تقديمه.
  2. تحضير الأقراص المقلية:

    • حط الكوسة والبطاطا الحلوة المبشورة والبصل في مصفاة كبيرة ورش عليها الملح واخلطها.
    •  اعصر الخضروات بإيدك لتستخرج منها محتواها من المياه. سيبها في المصفاة شوية دقائق، للتخلص من أكبر قدر ممكن من السوائل. ملاحظة: ممكن تحط الخضروات في فوطة الأطباق وتضغط عليها فوق الحوض. واصِل الضغط قدر الإمكان! سيب الخضروات في الفوطة لحوالي 45 دقيقة، ثم اضغط عليها مرة كمان. والهدف أن تستخرج أكبر كمية ممكنة من الرطوبة علشان ماتبقاش الأقراص المقلية مشبعة بالماء.
    • اخفق البيض في زبدية كبيرة وأضف إليه الثوم، وكنور مسحوق مرقة الخضار، والبقدونس، والنعناع، ونص ملعقة الشاي المتبقية من الملح، والفلفل. أضِف الخضروات ودقيق الذرة ونشا الذرة واخلطها كويس لحد ما تتخلط.
    • سخّن الزيت في طاسة على حرارة متوسطة إلى قوية. كوّن أقراص وزن الواحدة منها 50-80 جم.
    • اقلي الأقراص لحد ما تبقى الأقراص ذهبية اللون لحوالي 3 دقائق لكل جانب. انقل الأقراص إلى طبق على ورق نشاف لحد ما تخلص القلي.
    • قدمها دافئة مع صوص الزبادي.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة