محمّرة
في شهر رمضان المبارك السنة دي ، قدّم أطباق بطاطس شهية مع البطاطس المهروسة كنور. استخدمناها في الوصفة دي علشان نضيف لمسة مميّزة، لكن ممكن تستخدمها في أطباق تانية كلاسيكية زي الكروكيت أو فطيرة الراعي. لنكهة استثنائية، ضيف دبس الرمان والجوز على الفلفل الأحمر المشوي. تجد الوصفة الكاملة أدناه!

المكوّنات
محمّرة
−
+
ج.م.0.0
التحضير:
فلفل أحمر
/g
200.0 g
0%
ماء
/ml
800.0 ml
0%
ماء (لإذابة مسحوق خليط الليمون الحامض)
/ml
50.0 ml
0%
كمون
/g
7.0 g
0%
ملح
/g
10.0 g
0%
دبس الرمان
/g
30.0 g
0%
شطّة حلبية
/g
10.0 g
0%
التقديم:
رشة فلفل أسود مطحون
/g
50.0 g
0%
صنوبر
/g
100.0 g
0%
دبس الرمان
/g
50.0 g
0%
/
التحضير:
-
فلفل أحمر 200.0 g
-
ماء 800.0 ml
-
ماء (لإذابة مسحوق خليط الليمون الحامض) 50.0 ml
-
كمون 7.0 g
-
ملح 10.0 g
-
دبس الرمان 30.0 g
-
شطّة حلبية 10.0 g
التقديم:
-
رشة فلفل أسود مطحون 50.0 g
-
صنوبر 100.0 g
-
دبس الرمان 50.0 g
التحضير
-
التحضير:
- في خلاط، حط الفلفل الأحمر المشوي، وعصير كنور خليط الليمون ، والكمون، والملح، ودبس الرمان، والشطّة الحلبية، وزيت الزيتون، والجوز (ما عدا حبتين للاستعمال للتزيين)، اهرس لحد ما يتحول لخليط ناعم.
- حط الماء فحلة حتى الغليان، بعدين ارفعها من على النار وضيف عليها البطاطس المهروسة كنور مع التحريك لحد ما يبقى الخليط تقيل . اخلط البطاطس مع خليط الفلفل الأحمر وحرّك كويس.
- رش الملح والفلفل الأسود حسب الرغبة.
-
التقديم:
- حط الخليط في طبق وبمعلقة اضغط لحد ما تعمل دايرة ، بعدين حط زيت الزيتون ودبس الرمان. افرم الجوز ورشّها على الطبق.