الفلفل الأحمر المشوي وشوربة البطاطس
الفلفل الأحمر المشوي وشوربة البطاطس أختيار صحي اكتر لشهر رمضان أو اي وقت تاني - ضيف شيئً مختلفً في المنيو بتاعك. الوصفة الكاملة هنا.

المكوّنات
الفلفل الأحمر المشوي وشوربة البطاطس
−
+
ج.م.0.0
التحضير:
فلفل احمر محمص
/g
100.0 g
0%
زيت زيتون
/ml
100.0 ml
0%
ماء
/l
3.0 l
0%
البصل المقطع
/g
100.0 g
0%
جبنة بارميزان
/g
40.0 g
0%
فلفل اسود
/g
2.0 g
0%
الكريمة الحامضة
/g
100.0 g
0%
بقدونس
/g
50.0 g
0%
/
التحضير:
-
فلفل احمر محمص 100.0 g
-
زيت زيتون 100.0 ml
-
ماء 3.0 l
-
البصل المقطع 100.0 g
-
جبنة بارميزان 40.0 g
-
فلفل اسود 2.0 g
-
الكريمة الحامضة 100.0 g
-
بقدونس 50.0 g
التحضير
-
التحضير:
- سخن الفرن على 180 درجة مئوية.
- رتب الفلفل الأحمر على صينية ورش عليه زيت زيتون وشوية ملح ودخلها الفرن لمدة 20 دقيقة لحد ما يبقي طري ولونه يغمق.
- طلع الفلفل من الفرن وضيفه في حلة من الستنلس ستيل وغطيه كويس بغلاف بلاستيك لمدة خمس دقايق.
- في حلة كبيرة سخن 30 مل من زيت الزيتون على نار متوسطة، ضيف قطع اللحمة واطبخها لحد ما لونها يبقي بني. شيل اللحمة و حطها علي جنب.
- شيل البذر وقشر جلد الفلفل ، و قطعها بالسكينة.
- في حلة على نار متوسطة اغلي كنور بودرة مرقة فراخ مع المياه.
- ضيف البصل وسيبه يغلي لمدة 5 دقائق بعدين ضيف كنور بطاطس مهروسة وحركها لمدة 3 دقايق
- ضيف الجبنة البارميزان واظبت التوابل لنكهه استثنائية.
- زين الطبق بالفلفل المفروم قبل التقديم.