بسبوسة بالشوكولاتة
بنقدملك من خلال الوصفة دي أكتر نوع محبوب من الحلويات الشرقية بس بطريقتنا المبتكرة. البسبوسة-المقرمشة من الخارج واللذيذة وطرية من الداخل. زباينك حيحبوا الوصفة دي بكل تأكيد، ضيفها لقائمة الحلويات في رمضان السنة دي وشوف بنفسك! أطلع على الوصفة الكاملة ادناه.

المكوّنات
بسبوسة بالشوكولاتة
−
+
ج.م.0.0
تحضير البسبوسة:
دقيق سميد
/g
1000.0 g
0%
فانيليا بودرة
/g
5.0 g
0%
زبيب
/g
100.0 g
0%
سكر
/g
200.0 g
0%
زبادى
/g
200.0 g
0%
زبدة سائحة
/g
200.0 g
0%
الحليب
/ml
200.0 ml
0%
زيت للقلي
/l
1.0 l
0%
رقائق جوز الهند
/g
200.0 g
0%
/
تحضير البسبوسة:
-
دقيق سميد 1000.0 g
-
فانيليا بودرة 5.0 g
-
زبيب 100.0 g
-
سكر 200.0 g
-
زبادى 200.0 g
-
زبدة سائحة 200.0 g
-
الحليب 200.0 ml
-
زيت للقلي 1.0 l
-
رقائق جوز الهند 200.0 g
التحضير
-
تحضير البسبوسة:
- اخلط دقيق السميد مع الفانيليا والزبيب والسكر ثم ضيف الزبادي واخلط المزيج كويس جدا.
- ضيف الزبدة وبعدها ضيف اللبن بالتدريج لحد ما تحصل على عجينة صلبة القوام.
- أعمل كرات صغيرة من العجينة بحجم الجوز واقليها بدرجة 160 مئوية لمدة 4 دقائق حتى يصبح لونها بني الي ذهبي.
- ارفع الكرات من الزيت وضعها على مناشف المطبخ.
- غطي الكرات بكارت دور صوص شوكولاتة قبل التقديم.