البلاليط (حلو شعرية بالبيض)
طبق تقليدي بيتقدم على الفطار ، معمول من الشعرية الحلوة وبيتقدم مع البيض. هو طبق مناسب للسحور، واستخدمنا معاه البرتقال والليمون علشان نضيف نكهة حمضية. بننصحكم بتقديم الشعرية المقرمشة على السحور.
/main-header.jpg)
المكوّنات
البلاليط (حلو شعرية بالبيض)
−
+
ج.م.0.0
البلاليط(حلو شعرية بالبيض):
شعيرية
/g
450.0 g
0%
زبدة
/g
30.0 g
0%
السمن
/g
20.0 g
0%
سكر الزينة
/g
60.0 g
0%
عصير برتقال
/ml
80.0 ml
0%
ماء الورد
/ml
5.0 ml
0%
خيوط الزعفران
/g
5.0 g
0%
بودرة حبهان
/g
4.0 g
0%
مسحوق قرفة
/g
5.0 g
0%
مسحوق الزنجبيل
/g
5.0 g
0%
البيض:
زبدة
/g
20.0 g
0%
بيض
/pc
20.0 pc
0%
الزينة:
خيوط الزعفران
/g
5.0 g
0%
سكر الزينة
/g
40.0 g
0%
عصير برتقال
/ml
80.0 ml
0%
جوزة الطيب
/g
30.0 g
0%
الجبن الحلوم، شرائح مشوية
/g
50.0 g
0%
/
البلاليط(حلو شعرية بالبيض):
-
شعيرية 450.0 g
-
زبدة 30.0 g
-
السمن 20.0 g
-
سكر الزينة 60.0 g
-
عصير برتقال 80.0 ml
-
ماء الورد 5.0 ml
-
خيوط الزعفران 5.0 g
-
بودرة حبهان 4.0 g
-
مسحوق قرفة 5.0 g
-
مسحوق الزنجبيل 5.0 g
البيض:
-
زبدة 20.0 g
-
بيض 20.0 pc
الزينة:
-
خيوط الزعفران 5.0 g
-
سكر الزينة 40.0 g
-
عصير برتقال 80.0 ml
-
جوزة الطيب 30.0 g
-
الجبن الحلوم، شرائح مشوية 50.0 g
التحضير
-
البلاليط(حلو شعرية بالبيض):
الشعيرية الطرية:- اغلي 100 جرام من الشعرية في الماء لحد ما تبقى طرية بعدين صفيها.
- في طاسة ، دوب الزبدة وضيف الشعرية الطرية مع 40 جرام من السكر، وحمّرها شوية . ضيف عصير البرتقال، وكنور خليط الليمون ، وماء الورد، والزعفران، وسيبها على النار لحد ما تشرب السائل، وبعدين ضيف التوابل واخلط كله مع بعضه.
- ضيف الشعرية اللي باقية (350 جرام) في ماء دافي لمدة ثواني قليلة علشان تبقى طرية وبعدين صفيها ونشفها، وشكلها على شكل دايرة.
- ادهن الشكل الدائري بالسمنة، وحمصه في الفرن على درجة حرارة 160 لحد ما يبقى دهبي ومقرمش .طلعه من الفرن ورشّ عليه كمية السكر الباقية.
-
البيض:
- دوب الزبدة في طاسة واقلِي البيض على نار متوسطة لحد ما تبقى جاهزة، بعدين تبلها مع كنور مرقة الخضار.
-
الزينة:
- حط الزعفران، وعصير البرتقال، وكنور خليط الليمون، والسكر في لحد ما تدوب وتبقى شربات.
- حط الشعرية الطرية على الشعرية المقرمشة على الشكل الدائري، وحط فوقها البيض والحلوم المشوي، وحط على الطبق كله عصير الزعفران والفستق.