سوق السياحة و المطاعم بيواجه تحديات أكبر كل يوم. بدءًا من تكاليف بدء التشغيل المرتفعة جدًا واللوائح المرهقة ووصولًا لـ COVID- 19 خاصةً بعد ما هددت صناعة المطاعم ونماذج الأعمال الغذائية التقليدية بشكل كبير. و لأن عادات العملاء في تغير مستمر لازم تعرف إن خدمة التوصيل للمنازل هتتزايد بشكل كبير الفترة اللي جاية ولازم تبدأ تتحرك و تغير من طريقة تشغيلك لخدمة التوصيل. جمعنالك شوية أفكار ممكن تفيدك:
![الكلاود كيتشن الكلاود كيتشن](/ar/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/food-delivery/4-delivery-and-pickup-trends/jcr:content/parsys/set2/row3/span8/image.img.jpg/1633517812325.jpg)
الكلاود كيتشن واحد من المطابخ اللي مش مهم مكانه فين، لكن الأهم بيقدم إيه. هو مطبخ حقيقي لكن بيعتمد على التوصيل فقط و التكلفة القليلة اللي توصلك لقدر كبير من الأرباح.
![خدمة الدرايف ثرو خدمة الدرايف ثرو](/ar/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/food-delivery/4-delivery-and-pickup-trends/jcr:content/parsys/set2/row3/span8/image_1640945439.img.jpg/1633517802278.jpg)
- خدمة الدرايف ثرو مش جديدة بس الإقبال عليها زاد بشكل ملحوظ جدًا بإعتبارها الإختيار الأسهل لو العميل لسة بيدور على التباعد الإجتماعي في أى مكان بيروحه.
![تعاون مع أخصائي تغذية تعاون مع أخصائي تغذية](/ar/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/food-delivery/4-delivery-and-pickup-trends/jcr:content/parsys/set2/row3/span8/image_1865750817.img.jpg/1633517790639.jpg)
- تعاون مع أخصائي تغذية عشان تكون لعملائك برامج تغذية مناسبة لإحتياجاتهم الغذائية الخاصة.
![لعبة الديليفيرى لعبة الديليفيرى](/ar/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/food-delivery/4-delivery-and-pickup-trends/jcr:content/parsys/set2/row3/span8/image_830409181.img.jpg/1633517780441.jpg)
التوصيل مش بس للمنازل ، ممكن توصل وجبات يومية لعملائك على أماكن شغلهم أو حتى لولادهم على المدارس بإتفاق مسبق.