راب الشيش طاووق المقرمشة
القوام والطعم هما من العوامل الأساسية علشان تحصل على راب الفراخ. في الوصفة دي استعملنا تتبيلة الشيش طاووق من كنور ومسحوق مرقة الفراخ من كنور علشان تقوي نكهة الفراخ في الطبق. كمان قوينا قوام الراب بالجرجير الطازة والخضار السوتيه. وأخيراً، مفيش راب بيكمل من غير التتبيلة السحرية المتكون من الثوم والمايونيز وصوص الفلفل الحلو التايلندي. الطبق ده عبارة عن طبق كلاسيكي حقيقي بقالب عصري.

المكوّنات
راب الشيش طاووق المقرمشة
−
+
ج.م.0.0
شرائح الفراخ المقرمشة:
صدور الدجاج قطع طويلة
/kg
1.0 kg
0%
كنور خلطة شيش طاووق ٦×١كجم
/g
40.0 g
0%
معجون الطماطم
/g
40.0 g
0%
معجون الثوم
/g
80.0 g
0%
دقيق ذاتي الاختمار
/g
500.0 g
0%
ماء مثلج
/ml
300.0 ml
0%
زيت ذرة
/ml
50.0 ml
0%
السلطة والخضروات والتتبيلة:
زيت زيتون
/ml
50.0 ml
0%
فلفل أصفر، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة
/g
100.0 g
0%
فلفل أحمر، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة
/g
100.0 g
0%
الفلفل الأخضر جوليان
/g
100.0 g
0%
بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة
/g
150.0 g
0%
الجرجير
/g
0.0 g
0%
التقديم:
لفائف التورتيلا
/g
500.0 g
0%
معجون الثوم
/g
0.0 g
0%
الجرجير
/g
300.0 g
0%
كنور صوص الفلفل الحلو التايلندي ٦×٩٥٠ مل
/g
500.0 g
0%

/
شرائح الفراخ المقرمشة:
-
صدور الدجاج قطع طويلة 1.0 kg
-
كنور خلطة شيش طاووق ٦×١كجم 40.0 g
-
معجون الطماطم 40.0 g
-
معجون الثوم 80.0 g
-
دقيق ذاتي الاختمار 500.0 g
-
ماء مثلج 300.0 ml
-
زيت ذرة 50.0 ml
السلطة والخضروات والتتبيلة:
-
زيت زيتون 50.0 ml
-
فلفل أصفر، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 100.0 g
-
فلفل أحمر، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 100.0 g
-
الفلفل الأخضر جوليان 100.0 g
-
بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 150.0 g
-
الجرجير
التقديم:
-
لفائف التورتيلا 500.0 g
-
معجون الثوم
-
الجرجير 300.0 g
التحضير
-
شرائح الفراخ المقرمشة:
- تبل شرايح الفراخ بالثوم، ومعجون الطماطم، وتتبيلة الشيش طاووق من كنور، وزيت الدرة قبل 4 ساعات على الأقل من تحضير الطبق.
- ضيف مسحوق مرقة الفراخ من كنور لتقوية نكهة الطبق، وحضر الماء المتلج للقلي.
- علشان تحصل على فراخ مقلية بطبقات مقرمشة: رش الدقيق على شرايح الفراخ بعدين حطها في الماء المتلج لشوية ثواني. غطي الفراخ بطبقة تانية من الدقيق واضغط بإبدك علشان تكون طبقات. اقلي شرايح الفراخ قبل التقديم بوقت قليل علشان يفضل لونها بني دهبي.
-
السلطة والخضروات والتتبيلة:
- شوح البصل والفلفل بزيت الزيتون لحد ما يدبلوا.
- اغسل أوراق الجرجير وجهزها للحشوة.
- اخلط الثوم المهروس بالمايونيز السحري من هيلمنز.
-
التقديم:
- سخن رول التورتيا على النار لمدة ثواني قليلة قبل ما تحط شوية مايونيز عليها. حط الجرجير والخضار السوتيه في الرول، بعدين حط فوقها شرايح الفراخ المقرمشة ومايونيز، وآخر حاجة حط صوص الفلفل الحلو التايلندي. لف التورتيا وقدمها مع البطاطس المقلية.