السجق البلدي بدبس الرمان
طبق السجق البلدي بدبس الرمان يعتبر من الذ الأطباق اللي ممكن تقدمها سواء حارة أو عادية-وفي الحالتين بيتم تحضيره باستخدام دبس الرمان. الطبق ده يعتبر من الأطباق الأساسية في شهر رمضان. نصيحة: صوص الديمي جلاس كنور حيساعدك تحضر الصوص المثالي للطبق ده بكل سهولة.

المكوّنات
السجق البلدي بدبس الرمان
−
+
ج.م.0.0
تحضير الطبق:
سجق بلدي
/g
700.0 g
0%
بصل احمر مقطع شرائح
/g
100.0 g
0%
فلفل أخضر مقطع شرائح
/g
100.0 g
0%
ثوم مفروم ناعماً
/g
10.0 g
0%
طماطم مقطعة شرائح
/g
100.0 g
0%
ملح
/g
5.0 g
0%
مسحوق الكمون
/g
5.0 g
0%
فلفل اسود
/g
5.0 g
0%
بقدونس
/g
10.0 g
0%
ال7 توابل، بودرة
/g
1.0 g
0%
ماء
/ml
100.0 ml
0%
دبس الرمان
/g
100.0 g
0%
خبز التورتيلا
/pc
0.0 pc
0%
/
تحضير الطبق:
-
سجق بلدي 700.0 g
-
بصل احمر مقطع شرائح 100.0 g
-
فلفل أخضر مقطع شرائح 100.0 g
-
ثوم مفروم ناعماً 10.0 g
-
طماطم مقطعة شرائح 100.0 g
-
ملح 5.0 g
-
مسحوق الكمون 5.0 g
-
فلفل اسود 5.0 g
-
بقدونس 10.0 g
-
ال7 توابل، بودرة 1.0 g
-
ماء 100.0 ml
-
دبس الرمان 100.0 g
-
خبز التورتيلا
التحضير
-
تحضير الطبق:
- ضيف السجق لحلة كبيرة واطبخه علي نار متوسطة لبضعة دقائق لحد ما يكتسب اللون البني.
- ضيف البصل والفلفل واطبخهم لحد ما البصل يطري.
- ضيف الثوم والبقدونس المقطع واقليهم لمدة دقيقة مع التقليب المستمر.
- ضيف البابريكا ثم الطماطم والتوابل وسوي الطبخة لمدة دقيقتين.
- صفي الدهون من على وش الحلة.
- ضيف المياه وصوص ديمي جلاس كنور وزود النار وخلي الطبق يغلي ببطيء لمدة 3 دقائق قبل إضافة دبس الرمان وطهي الطبق لمدة 5 دقائق إضافية.
- قدم الطبق مع خبز البيتا.