باستا أرابياتا
مصمم للشيفات المحترفين، شوف وصفة الباستا أرابياتا: تعليمات التحضير مقسمة إلى مكونات، قائمة كاملة من المقادير المحترفة، أسرار الشيفات للتحضير. تميز في هذه الوصفة دي مع منتجات زي: كنور بودرة مرقة الخضار.

المكوّنات
باستا أرابياتا
−
+
ج.م.162000.0
الصلصة:
زيت زيتون
/ml
200.0 ml
0%
أوراق ريحان طازة
/g
10.0 g
0%
فلفل أحمر، مقطع إلى أنصاف ومنزوع البزر
/g
20.0 g
0%
بصل، مقطع إلى مكعبات صغيرة
/g
200.0 g
0%
ثوم مفروم
/g
30.0 g
0%
ماء
/ml
830.0 ml
0%
معجون الطماطم
/g
100.0 g
0%
خل
/g
100.0 g
0%
باستا بيني ريجاتي، مطهوة بنسبة 80%
/g
800.0 g
0%
/
الصلصة:
-
زيت زيتون 200.0 ml
-
أوراق ريحان طازة 10.0 g
-
فلفل أحمر، مقطع إلى أنصاف ومنزوع البزر 20.0 g
-
بصل، مقطع إلى مكعبات صغيرة 200.0 g
-
ثوم مفروم 30.0 g
-
ماء 830.0 ml
-
معجون الطماطم 100.0 g
-
خل 100.0 g
-
باستا بيني ريجاتي، مطهوة بنسبة 80% 800.0 g
التحضير
-
الصلصة:
- سخّن الزيت في طاسة على نار متوسطة واقلي الريحان والفلفل الحراق لحد ما يبقى مقرمش. ارفع الريحان من الزيت وسيبه على جنب.
- تضمن هذه الخطوة دي هتشبّع الزيت بالنكهة وتنقلها إلى الصلصة.
- اقلي البصل مع الفلفل الحراق وكنور بودرة مرقة الخضارلحد ما يدبل ثم أضف الثوم. أضف الماء وسيب المزيج يغلي على نار هادئة.
- أضِف معجون الطماطم إلى المزيج وسيبه يغلي على نار هادئة، قبل إضافة الباستا علشان تستوي تماماً بالصلصة.
- أضِف نص أوراق الريحان إلى الباستا وحطها في طبق التقديم.
- اختم بتزيين الطبق بباقي الريحان المقرمش.
-
نصيحة مفيدة من خبراء الطهي:
- بنكمل طبخ الباستا في الصلصة علشان تمتص كمية من الأرابياتا، اللي بيديها نكهة رائعة.