سمبوسك بالجبنة الفيتا والعكاوي
مزيج سمبوسك الجبنة الفيتا بالعكاوي غني وسهل جدا فى التحضير لضيوفك خلال هذا الشهر! شوف الوصفة هنا.

المكوّنات
سمبوسك بالجبنة الفيتا والعكاوي
−
+
ج.م.0.0
العكاوي:
ماء
/l
2.0 l
0%
كيلو عكاوي
/kg
2.0 kg
0%
فلفل اسود
/g
2.0 g
0%
ورقتا غار
/Each
2.0 Each
0%
السمبوسك:
عجينة سمبوسك
/g
400.0 g
0%
عكاوي مخلية
/g
150.0 g
0%
جبن فيتا،
/g
150.0 g
0%
بقدونس
/g
5.0 g
0%
بشر الليمون
/g
2.0 g
0%
بيض مخفوق أو مياه مخلوط بدقيق
/g
0.0 g
0%
زيت عباد الشمس
/ml
0.0 ml
0%
/
العكاوي:
-
ماء 2.0 l
-
كيلو عكاوي 2.0 kg
-
فلفل اسود 2.0 g
-
ورقتا غار 2.0 Each
السمبوسك:
-
عجينة سمبوسك 400.0 g
-
عكاوي مخلية 150.0 g
-
جبن فيتا، 150.0 g
-
بقدونس 5.0 g
-
بشر الليمون 2.0 g
-
بيض مخفوق أو مياه مخلوط بدقيق
-
زيت عباد الشمس
التحضير
-
العكاوي:
- سخن الفرن على 190 درجة مئوية.
- ضيف كنور ديمي جلاس مع 2 ليتر مياه دافئ علي نار متوسطة و حرك الخليط حتى يغلي.
- ضيف العكاوي في صينية (الاحسن تستعمل طاجن، او ممكن صينية 13×9 إنش).
- رشها بملح وفلفل اسود مطحون.
- ضيف ورق اللورا وصب كنور ديمي جلاس لحد ما يبقي واصل ل1\4 العكاوي.
- غطيها بورق فويل وأتأكد ان الفويل مش لامس اللحمة.
- حطها في الفرن لمدة ساعتين وبعدين أتاكد ان العكاوي استوت. بعد ثلاث ساعات، اللحمة هيبقي لونها برونزي وغالبًا ملمسها لزجً ، ودة مؤشر كويس على أن الكولاجين داب.
-
السمبوسك:
- على خشبة التقطيع ضيف علي كل طبقة سمبوسك العكاوي المخلية (متملاهاش قوي).
- ضيف شوية جبنة ورش بقدونس وشوية بشر ليمون.
- بعدين ابدأ بتطبيق اﻟﻮرقة علي شكل ﻤﺜﻠﺚ ﻤﺤﻜﻢ وبطرف صوابعك اﺳﺘﺨﺪم اﻟﻤياة أو اﻟﺒﻴﺾ علشان تقفلها.
- سخن زيت عباد الشمس على Cº165 وأقليها لحد ما لونها يبقي دهبي.
-
نصيحة:
- لو اللحوم اتجمعت مع بعض مش هيائثر علي الطعم.
- الضغط بالشوكة مش كفاية. اضغط على العكاوي بصباعك – لو اللحمة طريه يبقي لسه نيء.
- كل ما قطعة العكاوي كانت كبيرة كل ما هتحتاج عدد سعات يوصل لأربع ساعات علي النار.