+

خَبز الكوكيز:

  1. خَبز الكوكيز:

    • سخّن الفرن إلى حرارة 190° درجة مئوية.
    • ضيف كل المكونات في بولة غويطة  واخلطه اكويس.
    • حط مقدار معلقة كبيرة من العجينة على ورق الزبدة، وسيب مسافة كافية بين كل واحدة والتانية علشان تتمدد في الفرن. هتضطر تخبزها على دفعات.
    • اخبز الكوكيز في الفرن لمدة من 12 - 15 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها بني دهبي. افصل كل قطعة عن الورقة بسكينة وسيبها تبرد على الورقة، بعدين انقلها لمشبك سلكي لتبرد تماماً.
    • رش الفزدق الحلبي المبشور على الكوكيز قبل شوية دقايق من تسويتها.
    • ملاحظات: الكوكيز دي غير مناسبة للحفظ في التلاجة، لكن ممكن تحافظ على حالتها لو اتحفظت في علبة محكمة الغلق لمدة من 4 - 5 أيام.
    •  قدِّمها مع كوباية سخنة  من ليبتون شاي أخضر.
+