+

طريقة التحضير:

  • لحم مفروم 300 g
  • بصل مبشور ناعم 50 g
  • ثوم مفروم ناعماً 30 g
  • جزر مقطع 50 g
  • فلفل أحمر مقطع قطع صغيرة 50 g
  • معجون الطماطم 100 g
  • كمون 2 g
  • فلفل اسود 2 g
  • جوز الطيب 1 g
  • الريحان المفروم 10 g
  • بقدونس أخضر مفروم 20 g
  • صوص بشاميل 500 ml
  • الحليب 300 ml
  • حلقات معكرونة مسلوقة 600 g
  • جبنة موزاريلا 150 g
  • دقيق متبل 200 g
  • بيض مضروب 200 g
  • بقسماط متبل 200 g
  • زيت نباتي للقلي 1 l
  • صوص طماطم
  1. طريقة التحضير:

    • ضيف اللحمة المفرومة لحلة كبيرة على النار وسويها لمدة دقائق لحد ما يبقي لونها بني.
    • ضيف البصل والثوم والجزر والفلفل ومعجون الطماطم وكل التوابل وكنور تتبيله الشواء وأطبخ اللحمة لمدة 25 دقيقة بعد كدا ضيف الأعشاب.
    • أخلط صوص البشاميل مع اللحمة وضيف المعكرونة والجبنة.
    • أعمل كرات من الخليط ودخلها الفريزر لحد ما تجمد.
    • أملي صنيه بالدقيق وغلف الكرات في الدقيق مع تنفيض أي زيادات.
    • أملي صنيه تانية بالبيض وغلف الكرات بيه.
    • أملي صنية تالتة بالبقسماط وغلف الكرات بيه.
    • أقلي الكرات بدرجة حرارة 160 مئوية لمدة 6-8 دقائق أو لحد ما تستوي.
+