Menu
نقاط ولاء
+

تحضير السمك:

  • زيت ذرة 250 ml
  • بصل مفروم 2.5 kg
  • سمك فسكر كامل نظيف 4 kg
  • مسحوق الكمون 10 g

تحضير الرز:

  • زيت ذرة 30 ml
  • أرز بسمتي مغسول مرّتين ومنقوع لـ10 دقائق. 400 g
  • كنور بودرة مرقة السمك ٦×١.١كجم 15 g
  • ليمون مجفّف 20 g
  • ماء 700 ml

التقديم:

  1. تحضير السمك:

    • سخن الزيت وقلب البصل على نار هادية لحد ما يتحمر بعد كده إرفعه من على النار وحطه على ورق نشاف لحد ما ينشف، بعدين شيله على جنب.
    • اقلي السمك في الزيت نفسه لحد ما يستوي كويس، شيله من الزيت وتبله بتتبيلة شاورما الفراخ من كنور والكمون، وحطه في صينية لحد ما يبقى الرز جاهز.
  2. تحضير الرز:

    • سخن زيت الدرة من كنور، وضيف الرز لحد ما يسخن في الزيت، وبعدين ضيف مسحوق مرقة السمك من كنور، والليمون المجفف، وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور، وحركه بشويش علشان الرز ما يتكسرش.
    • ضيف الماء وسيبه لحد ما يغلي، بعدين سيب الخليط على نار هادية لحوالي 10 دقايق. بعدين غطي كله وسيبه يستوي على البخار.
  3. التقديم:

    • سخن الفرن على حرارة 180 درجة، وسوي السمك.
    • اخلط خليط الليمون مع الماء وصبه فوق السمك.
    • حط الرز والسمك فوقه بعدين زين الطبق بالمكسرات، والبصل، والبقدونس.