+

الشكشوكة:

  • زيت زيتون 100 ml
  • البطاطس، ثينلي، ةحيرش 800 g
  • زيت تحمير 12 kg
  • معجون الطماطم 1.2 kg
  • بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 200 g
  • فلفل أحمر مقطع شرائح 300 g
  • فلفل أحمر 30 g
  • مسحوق الكمون 10 g
  • ثوم، مفروم 30 g
  • فلفل أسود 10 g
  • البيض والضرب 10 pc
  • جبن فيتا، 250 g
  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 100 g
  1. الشكشوكة:

    • سخن زيت كنور للقلي في الطاسة الكهربائية لحد ما توصل حرارته 180 درجة، واقلي البطاطس لحد ما يبقى لونها دهبي. تبلها بتتبيلة شيش طاووق من كنور وشيلها على جنب.
    • سخن زيت الزيتون في طاسة وشوح فيه البصل والفلفل والثوم. تبلها بالكمون، والبابريكا والفلفل الأسود قبل ما تضيف معجون الطماطم، وسيبها تغلي لمدة 3 دقايق علشان النكهات تتركز.
    • ضيف البطاطس المقلية واغرف الشكشوكة في طاجن واقفش البيض عليها من فوق.
    • سويها في فرن متسخن لمدة من 12 - 15 دقيقة.
    • زيّن الطبق بقطع  الجبنة الفيتا والكزبرة الطازة.
+