شكشوكة البطاطس والفيتا
وصفة تقليدية غيرناها بإضافة تتبيلة شيش طاووق من كنورعلى البطاطس المقرمشة، وزينّاها بالجبنة الفيتا.

المكوّنات
الشكشوكة:
-
زيت زيتون 100 ml
-
البطاطس، ثينلي، ةحيرش 800 g
-
زيت تحمير 12 kg
-
معجون الطماطم 1.2 kg
-
بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 200 g
-
فلفل أحمر مقطع شرائح 300 g
-
فلفل أحمر 30 g
-
مسحوق الكمون 10 g
-
ثوم، مفروم 30 g
-
فلفل أسود 10 g
-
البيض والضرب 10 pc
-
جبن فيتا، 250 g
-
كنور خلطة شيش طاووق ٦×١كجم 40 g
-
كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 100 g
التحضير
-
الشكشوكة:
- سخن زيت كنور للقلي في الطاسة الكهربائية لحد ما توصل حرارته 180 درجة، واقلي البطاطس لحد ما يبقى لونها دهبي. تبلها بتتبيلة شيش طاووق من كنور وشيلها على جنب.
- سخن زيت الزيتون في طاسة وشوح فيه البصل والفلفل والثوم. تبلها بالكمون، والبابريكا والفلفل الأسود قبل ما تضيف معجون الطماطم، وسيبها تغلي لمدة 3 دقايق علشان النكهات تتركز.
- ضيف البطاطس المقلية واغرف الشكشوكة في طاجن واقفش البيض عليها من فوق.
- سويها في فرن متسخن لمدة من 12 - 15 دقيقة.
- زيّن الطبق بقطع الجبنة الفيتا والكزبرة الطازة.