+

التحضير:

  • صدور فراخ متقطعة شرايح رفيعة 300 g
  • زبادى 80 ga
  • زيت زيتون 50 ml
  • شرايح بصل 100 g
  • شرايح فلفل 3 ألوان 100 g
  • شرايح طماطم 50 g
  • ملح 3 g
  • فلفل اسود 2 g
  • مايونيز كسبرة وثوم
  • بقدونس 30 g
  • عجينة فيلو (زي عجين السامبوسك) 20 pc
  • البيض والضرب 1 pc
  • زيت تحمير
  1. التحضير:

    • في طبق كبير غويط انقع الفراخ مع توابل شاورما الفراخ  كنور والزبادي لمدة ساعتين في التلاجة.
    • سخن زيت الزتون في طاسة ما يلزقش الأكل فيها وزود الفراخ من غير التتبيلة وسويها لمدة 3 دقايق وبعدين ضيف البصل والفلفل الألوان وسويها لدقيقتين كمان وبعدها ضيف  الطماطم وسويه كله لمدة دقيقتين ، ضيف البقدونس والتوابل وطلع خليط الدجاج ده كله وسيبه على جنب.
    • علشان تعمل السمبوسك نفسها افرد ورقة العجينة (فيلو) على سطح نضيف، وحط معلقة ونص من خليط الفراخ في أقرب ركن، اتني الجنب وكمل تطبيق بحيث تخلي شكلها زي المثلث وبعدين اقفل  أركانها بالبيضة المضروبة.
    • سخن زيت القلي لدرجة حرارة 165 درجة مئوية واقلي لحد ما توصل للون بني ذهبي وطلعها على ورق مطبخ علشان يشرب الزيت الزيادة.
    • وقدمها سخنة.
+