+

حشوة الفراخ:

تحضير العجينة:

  • دقيق 1 kg
  • ملح 5 g
  • ماء 200 ml
  • الزيوت النباتية 50 ml

التقديم:

  1. حشوة الفراخ:

    • دبل البصل والجزر على النار بالسمنة بعدين ضيف الثوم، والجنزبيل، وحبوب الخردل، والفلفل الحراق. سوي الخضار لحد ما يبقى طري بعدين شيله على جنب علشان تستخدمه في واحدة من طبقات الحشوة التلاتة.
    • حضر البطاطس المهروسة من كنور في 800 مل من الماء، وضيف الأعشاب المفرومة والزبدة ليها وحركها بالشوكة علشان يتكون قوام هش وخفيف.
    • تبل الفراخ بتتبيلة شاورما الفراخ من كنور وزيت الدرة قبل ساعتين على الأقل، بعدين اشويه لحد ما يبقى لونه بني ودهبي. قطع الفراخ لشرايح صغيرة وبكده تكون عملت حشوة الطبقة التالتة من الروتي.
  2. تحضير العجينة:

    • اخلط بإبدك الدقيق مع 20 مل زيت، والملح، وحوالي 200 مل من الماء لحد ما تتشكل عجينة طرية. لما تبقى العجينة ما بين الجفاف والرطوبة، قطعها لكور وزن كل واحدة من 60 - 80 جم. حط كور العجينة في حلة غويطة وغطيها ب 30 مل من الزيت لمدة ساعتين، أو سيبها في الزيت لتاني يوم الصبح.
    • افرد كور العجينة لحد ما تبقى رقيقة جداً وشفافة.
    • حط الطبقات التلاتة (البطاطس، والفراخ، وخليط البصل) على شكل مثلث واتني العجينة اللي حواليها نفس طريقة السمبوسة، وحط كل زاوية من العجينة على الزاوية اللي قصادها. كرر الخطوات لحد ما تتغطى الحشوة بالعجينة وتتشكل الطبقات.
    • ملاحظة: لازم تسوي الروتي في طاسة بعد لفه علشان يبقى لونها بني دهبي.
  3. التقديم:

    • اخلط التبولة الجاهزة بهيلمنز مايونيز حقيقي وقدمها مع الروتي السخنة.
+