+

الحمّص:

اللحمة الضاني:

رقايق السمسم:

  • دقيق 130 g
  • سمسم أسود 20 g
  • زيت زيتون
  • دقيق لجميع الأغراض 40 g

التقديم:

  • ورق نعناع طازج 4 g
  1. الحمّص:

    • انقع الحمص بالليل. اغلي كمية كبيرة من الماء بعدين ضيف البيكربونات والحمص وسيبها تغلي على نار هادية لحد ما تبقى طرية. صفي الحمص واغسله بالماء البارد، بعدين حطه في الخلاط مع الثوم، والطحينة، ومكعبات التلج، واخلطهم لحد ما يبقى الخليط ناعم.
    • دوب خليط الليمون من كنور في 90 مل من الماء. ضيف عصير الليمون، زيت الزيتون، والقهوة للخلاط وشغله على سرعة خفيفة. تبله زي ما تحب. غطي كله بورق البلاستيك أو الفويل وحطه في التلاجة لحد ما يبقى جاهز للتقديم.
  2. اللحمة الضاني:

    • قلب اللحمة الضاني مع الثوم على نار خفيفة مع تتبيلة كنور لشاورما اللحمة البقري لحد ما تبقى اللحمة مقرمشة.
  3. رقايق السمسم:

    • سخن الفرن على درجة حرارة 170. اخلط في بولة الدقيق مع السمسم. وفي بولة تانية اخلط زيت الزيتون والماء. ضيف المكونات السائلة على المكونات الجافة علشان تعمل عجينة.
    • رش الدقيق على المكان اللي هتعجن فيه، بعدين قسم العجينة لأربع أقسام وافردها لأقصى درجة ممكنة. انقلها لصينية وادهنها بزيت الزيتون بعدين رش عليها الملح. سويها في الفرن لحد ما تبقى مقرمشة ولونها دهبي.
  4. التقديم:

    • حط كمية من الحمص في طبق، واعمل دايرة على الأطراف بضهر معلقة. كسر رقايق السمسم واغرسها في الحمص.
    • ضيف اللحمة على الحمص.
    • ضيف عيدان النعناع ورشة سماق.
+