+

شوي الخضار:

تحضير البصارة:

الخلط والتقديم:

  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 20 g
  • بقدونس 20 g
  • بصل مقلي 200 g
  • شيبس الخبز العربي ( بيتا شيبس ) 20 pc
  1. شوي الخضار:

    • ضيف الطماطم والثوم والبصل والكرفس لطاسة الشوي ورشها بزيت الزيتون، ضيف الزعتر وكنور مسحوق مرقة الخضار وأشوي المكونات في الفرن لمدة 10 دقائق بدرجة حرارة 170 مئوية.
  2. تحضير البصارة:

    • ضيف المياه لحلة كبيرة على نار متوسطة لحد ما تغلي وبعد كدا صيف 30 جرام كنور مسحوق مرقة الخضار جرام ثم الفول.
    • قلل الحرارة وسيب المزيج يغلي ببطيء لمدة 15 دقيقة ثم ارفعه من على النار واتركه حتى وقت الاستخدام.
    • سخن زيت الذرة في مقلاه وسوي الثوم لحد ما يكتسب اللون البني وبعد كدا ضيف الكزبرة والكمون والفلفل الأسود.
  3. الخلط والتقديم:

    • أضرب الكزبرة والبقدونس مع بعض في الخلاط ثم ضيف الفول المطبوخ والخضار المشوي وأخلط المزيج كويس جدا.
    • وزع البصارة بالتساوي على 10 أطباق وسيبها تبرد قبل التقديم.
    • زين الطبق بالبصل المقرمش وخبز البيتا.
+