+

الطبقة العلوية:

العجينة:

  • ماء مغلي 750 ml
  • الخميرة المجففة 14 g
  • سكر
  • دقيق 1.2 kg
  • ملح
  • زيت زيتون 120 ml
  1. الطبقة العلوية:

    • شوح البصل في زيت الزيتون على نار هادية لحد ما يبقى شفاف. رش عليه السكر الناعم وكمل تشويح لحد ما يتحول لونه للبني الفاتح. ضيف الخل وسيبه يتبخر. شيل البصل على جنب.
    • تبل الفراخ بزيت الزيتون، والفلفل الأسود، والثوم، وتتبيلة شاورما الفراخ من كنور.
    • اشوي الفراخ على الفحم علشان تديلها نكهة مدخنة، بعدين فصصها وشيلها على جنب.
    • افرد العجينة وحط عليها طبقة من مكعبات الطماطم، الموتزاريلا، الفراخ، بعدين البصل المكرمل.
    • سويها في الفرن، ولما تخرجها حط عليها طبقة من السبانخ ورش فوقها السماق والصنوبر.
  2. العجينة:

    • اخلط الخميرة بالمياه والسكر في طبق صغير. سيب الخلطة على جنب لمدة 5 دقايق لحد ما تتشكل رغوة. حط الدقيق والملح في بولة غويطة واعمل حفرة في النص.
    • ضيف خلطة الخميرة والزيت للحفرة. اخلط المكونات من برة لجوة لحد ما كلهم يتخلطوا ببعض كويس وتتكون عجينة متماسكة.
    • ادهن بولة غويطة  بطبقة خفيفة من الزيت.
    • حط العجينة على سطح مرشوش عليه دقيق واعجنها لمدة 10 دقايق أو لحد ما تبقى سلسة ومرنة. حطها في البولة المدهونة زيت وقلبها لحد ما تتغطى بيه.
    • غطي العجينة بورق نايلون وسيبها على جنب في مكان دافي وجاف علشان تتخمر لمدة 30 دقيقة أو لحد ما حجمها يتضاعف.
    • رش الدقيق على السطح اللي هتعجن عليه واعجنها وشكلها على شكل اسطوانة طويلة. قسمها ل 3 قطع وافرد كل قطعة بالنشابة لقرص حجمه 20 سم، ضيف المكونات على العجينة بعدين اخبزها في الفرن.
+