Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

التحضير:

  • زبدة 20.0 g
  • بصل، مقطع إلى مكعبات صغيرة 30.0 g
  • خليط 7 بهارات 10.0 g
  • مسحوق الثوم 5.0 g
  • كنور صوص الجريفي البني ٦×٨٠٠جم 100.0 g
  • ماء 1.0 l
  • تمر، منزوع النوى 50.0 g
  • كريما 100.0 ml

بيتقابل المطبخ البريطاني مع مطبخ الشرق الأوسط في طبق جريفي التمر والسبع بهارات! بنستعمل السبع بهارات كتير في منطقة الشرق الأوسط وهي بتتكون من الفلفل الحلو، والفلفل الأسود، والقرنفل وجوزة الطيب، والحبهان، والقرفة، والجنزبيل المجفف. البهارات دي كلها بتضيف نكهة شهية لأطباق اللحوم المشوية. أما صلصة التمر فهي بتضيف نكهة حلوة وخفيفة للطبق. شوف الوصفة كاملة تحت.

...

التحضير

  1. التحضير:

    • قبل ما تبدأ بتحضير الجريفي، انقع التمر في المياه لمدة 15 دقيقة لحد ما يبقى طري.
    • اقلي البصل في الزبدة لحد ما يتحول لونه لدهبي، بعدين ضيف السبع بهارات والثوم.
    • حضر صوص الجريفي البني من كنور مع المياه قبل ما تضيف التمر، واخلطه بخلاط يدوي قبل ما تحطهم على خليط البصل وحط الكريمة كلمسة أخيرة.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة