Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

تتبيلة الفراخ:

تحضير الرز الشهي:

  • السمن 200.0 g
  • أرز بسمتي 2.0 kg
  • زنجبيل، مفروم
  • ثوم، مفروم
  • فلفل حار طازج 20.0 g
  • ماء 1.8 l
  • زعفران 1.0 g
  • أوراق الكاذي، طازجة 20.0 g
  • عشبة الليمون 20.0 g
  • بصل، مقطع إلى شرائح طويلة ورفيعة 400.0 g
  • هيل، كاملة 10.0 g
  • ورقتا غار 3.0 g
  • أعواد القرفة، كاملة 20.0 g
  • القرنفل، كامل 2.0 g
  • مسحوق الكمون 5.0 g
  • خليط 5 بهارات صينية مطحونة 5.0 g
  • فلفل أسود، كامل 5.0 g
  • جوز الطيب 5.0 g
  • أوراق الكاذي، طازجة 20.0 g
  • كزبرة طازجة مفرومة ناعماً 80.0 g
  • كاجو، محمص كامل 250.0 g
  • زبيب 250.0 g

التقديم:

  • بشر الليمون 30.0 g

فيه أصناف كتير جداً من البرياني في العالم، والطريقة السنغافورية / الإندونيسية دي هي أكتر واحدة مشهورة، لأنه بيقدم مجموعة من النكهات اللي بترضي أي حاسة تذوق، مع الطعم الحلو، الحامض، المر، المالح والأومامي. ممكن كمان تضيف الليمون جراس، أوراق الباندان، والحليب المجفف، والبهارات، والليمون الأخضر علشان تديك تشكيلة شهية من النكهات. حضره وجربه بنفسك!

...

التحضير

  1. تتبيلة الفراخ:

    • قطع كل فرخة كاملة ل 8 أو 10 قطع. تبل الفراخ بزيت الدرة، وبودرة مرقة الفراخ من كنور. والثوم، والجنزبيل، والزبادي، وبودرة خليط الليمون من كنور. سيب الفراخ 12 ساعة على الأقل علشان تتشرب نكهات التتبيلة.
    • حط الفراخ المتبلة في حلة أو صينية وغطيها بغطاها أو ورق ألومنيوم، بعدين اطبخها في الفرن لمدة 30 دقيقة.
    • وأخيراً، حمر الفراخ بعد رفع الغطاء لمدة 10 دقايق لحد ما يبقى لونها بني دهبي.
  2. تحضير الرز الشهي:

    • دبل البصل على النار بالسمنة قبل ما تضيف الثوم، والجنزبيل، والفلفل الحامي، واطبخ الخليط لحد ما يبقى طري.
    • ضيف البهارات الكاملة والمطحونة، واطبخ الخليط لمدة دقيقتين لحد ما كل النكهات والروايح تختلط.
    • ضيف الليمون جراس وورق الباندان واطبخهم لمدة من 3 - 4 دقايق.
    • لما تختلط المكونات كلها مع بعضها كويس وتبدأ تستوي، ضيف ليهم الحليب المجفف والمياه. فتفت مكعبات مرقة الفراخ من كنور مع الخليط وحركها علشان تدوب.
    • أخيراً، ضيف الزعفران والرز اللي مش منقوع. غطي الحلة واطبخ الرز لحوالي 15 دقيقة على نار خفيفة لمتوسطة، أو لحد ما يبقى طري.
    • اخلط نص كمية الكزبرة، والزبيب، والمكسرات بالرز، واتأكد من إنك تشيل ورق الباندان والليمون جراس قبل التقديم.
  3. التقديم:

    • حط قطع الفراخ فوق الرز وزين الطبق بالمكسرات، والزبيب، وبشر الليمون الأخضر، والأعشاب. زين الطبق بشرايح الليمون وقدمه.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة