Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

البلاليط(حلو شعرية بالبيض):

  • شعيرية 450.0 g
  • زبدة 30.0 g
  • السمن 20.0 g
  • سكر الزينة 60.0 g
  • عصير برتقال 80.0 ml
  • ماء الورد 5.0 ml
  • خيوط الزعفران 5.0 g
  • بودرة حبهان 4.0 g
  • مسحوق قرفة 5.0 g
  • مسحوق الزنجبيل 5.0 g

البيض:

الزينة:


طبق تقليدي بيتقدم على الفطار ، معمول من الشعرية الحلوة وبيتقدم  مع البيض. هو طبق مناسب للسحور، واستخدمنا معاه البرتقال والليمون علشان نضيف نكهة حمضية. بننصحكم بتقديم الشعرية المقرمشة على السحور.

...

التحضير

  1. البلاليط(حلو شعرية بالبيض):

    الشعيرية الطرية:
    • اغلي 100 جرام من الشعرية في الماء لحد ما تبقى  طرية بعدين صفيها.
    • في طاسة ، دوب الزبدة وضيف  الشعرية الطرية مع 40 جرام من السكر، وحمّرها شوية . ضيف عصير البرتقال، وكنور خليط الليمون ، وماء الورد، والزعفران، وسيبها على النار لحد ما تشرب  السائل، وبعدين ضيف  التوابل واخلط كله مع بعضه.
    الشعرية المقرمشة:
     
    • ضيف الشعرية اللي باقية (350 جرام) في ماء دافي لمدة ثواني قليلة علشان تبقى طرية وبعدين صفيها ونشفها، وشكلها على شكل دايرة.
    • ادهن الشكل الدائري بالسمنة،  وحمصه  في الفرن على درجة حرارة 160 لحد ما يبقى دهبي ومقرمش .طلعه  من الفرن ورشّ عليه كمية السكر الباقية.
  2. البيض:

    • دوب  الزبدة في طاسة واقلِي البيض على نار متوسطة لحد ما تبقى جاهزة، بعدين تبلها  مع كنور مرقة الخضار.
  3. الزينة:

    • حط الزعفران، وعصير البرتقال، وكنور خليط الليمون، والسكر في لحد ما تدوب وتبقى شربات.
    • حط الشعرية الطرية على الشعرية المقرمشة على الشكل الدائري، وحط فوقها البيض والحلوم المشوي، وحط على الطبق كله  عصير الزعفران والفستق.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة