Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

الكراست:

  • بسكويت لوتس 400.0 g
  • زبدة غير مملحة سايحة 150.0 g
  • حبوب سمسم بيضاء 50.0 g

خليط الفطيرة:

  • بطاطا مشوية في الفرن وطرية ومقشرة ومهروسة 800.0 g
  • بيضات كاملة 3.0 pc
  • لبن مكثف 320.0 g
  • خلاصة الفانيلا 10.0 g
  • مسحوق قرفة 2.0 g
  • قطع (رقائق) شوكولاتة 100.0 g

التقديم:


إنك تجمع أشهر فكرتين للحلويات مع بعض دي حاجة جميلة جدا وبتدي قيمة غذائية عالية لطبق الحلويات.  الطبق ده مستوحى من فطيرة القرع التقليدية وإحنا بدلّنا المكون الرئيسي بالبطاطا.   الجميل في البطاطا  مسلوقة كانت أو في الفرن هي في كل الأحوال عمرها ما هتكون مجرد مصدر عادي للكربوهيدرات.  شوف وصفة فطيرة السمورز بالبطاطا هنا.

...

التحضير

  1. الكراست:

    • اخلط البسكويت مع الزبدة السايحة في محضر الطعام.
    • وامزج الخليط مع السمسم بمعلقة خشب.
    • قسّم الخليط ليكفي 10 لأشخاص في أطباق تارت مدهونة وجاهزة للفرن.
    • اضغط على الخليط كويس عشان تساوي الكراست وميخرجش بره أطباق التارت.
    • سيب الأطباق تبرد لحد ما ترجع تستخدمها تاني.
  2. خليط الفطيرة:

    • في طبق عميق، اخلط البطاطا المهروسة مع البيض والحليب المكثف.
    • اضرب الخليط كويس بمضرب لحد ما يبقى متجانس. 
    • دلوقتي تقدر تضيف الفانيلا والقرفة مع قطع الشوكولاتة.
    • قسّم الكمية وصُبّ الخليط في أطباق التارت بالتساوي.
    • اخبز أطباق التارت في الفرن على درجة حرارة 170 درجة مئوية حتى 20 دقيقة لحد ما تستوي من جوه. قدم التارت ساخن.
  3. التقديم:

    • وزّع قطع المارشميللو فوق كل طبق من أطباق التارت .استخدم موقد لحام (بلوتورش) عشان تكّرمل طبقة المارشميللو على وش التارت. 
    • نظّم الطبق بـ كارت دور توبينج شوكولاتة بإضافته على التارت وجوانب الطبق.  زيّن الطبق برشة من بسكويت اللوتس المطحون والشوكولاتة المبشورة.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة