Menu
نقاط ولاء

المكوّنات

+

تحضير وطبخ بودينج يوركشير:


طبق بودنج يوركشاير من الأطباق البريطانية الشعبية. وممكن يتحضر قبل التقديم بيومين أو ثلاثة ويتشال في التلاجة. خلي دايمًا صينية الخبز سخنة جداً علشان لما خلطة البودنج البارد لما يلمس الصينية يرتفع. لما تغرف البودينج في الصينية رش عليه ملح خشن ولما تدخله الفرن اقفل باب الفرن. شوف الوصفة تحت.

...

التحضير

  1. تحضير وطبخ بودينج يوركشير:

    • في الخلاط، اخلط البيض والحليب والدقيق وبودرة مرقة الخضار من كنور. اخلطهم كويس وبعدين حطهم في التلاجة لحد ما يبقوا جاهزين للاستعمال (سيب الخليط يرتاح لمدة 30 دقيقة على الأقل).
    • سخن الفرن على حرارة 220 درجة مئوية.
    • حط معلقة صغيرة من الدهن البقري السخن في كل جزء من صينية البودنج أو المافن، وحطها في الفرن على الرف اللي فوق لحد ما تبقى سخنة جداً.
    • لما تخرج الصينية من الفرن، اغرف خليط البودنج في عيون الصينية أعلى شوية من النص (لازم تكون الصينية سخنة جدا) بعدين رجعها الفرن تاني بسرعة.
    • اخبزها لحد ما يرتفع البودنج كويس جداً، ويبقى لونه دهبي ومقرمش، وده هياخد وقت من 15 - 20 دقيقة. ما تفتحش باب الفرن إلا لما البودنج يستوي ويرتفع وإلا مش هترتفع العجينة.
الرئيسية
المنتجات
الوصفات
عربة التسوق
القائمة