محتاج تلبي احتياجات وتوقعات زباينك في رمضان وفي نفس الوقت لازم تلتزم بميزانية التكلفة/ الإيرادات اللي محدداها الإدارة؟ مفيش مشكلة، دلوقتي بنقدملك نصايح فعالة هتساعدك على خفض تكلفة البوفيه من غير ما تأثر علي جودة الأطباق اللي بتقدمها.

خلي الأطباق المشبعة أو الأطباق اللي تكلفتها قليلة في مقدمة البوفيه، أما الاطباق اللي تكلفتها اعلى أو جودتها أقل خليها في أخر البوفيه.

من أبسط وأسهل الطرق لتقليل كمية وتكلفة اطباق البوفيه أنك تقدم أطباق غرف أصغر. الأطباق الكبيرة بتشجع الزباين على غرف (وهدر) كمية كبيرة من الأكل وبالتالي بتحتاج تقدم كميات أكبر في البوفيه علشان تلبي طلباتهم. 

 

قدم أطباق زي الدجاج المحمص الثلاثي الألوان او الفخدة بالفتة المصرية باستخدام قطع لحمة أرخص زي فخاد الدجاج أو كتف الخروف واللي بتديلك نفس الطعم بس بتقلل في التكلفة.
(نصيحة: فخاد الدجاج مثالية لتحضير الدجاج المحمص الثلاثي الألوان)

قلل اختيارات المقبلات اللي حتقدمها في البوفيه، ده حيقلل تكلفة المكونات وهيساعدك تتقن الخيارات اللي هتقدمها. وطبعا كل ما قلت المقبلات، كل ما احتفظ زباينك بشهيتهم للأطباق الأساسية.