الأطباق الرئيسية دايما بتكون أكثر العناصر المكلفة في قائمة البوفيه، بالذات مع ارتفاع أسعار البروتين، وعلشان كده الشيف مصطفي الرفاعي، المؤسس المشارك ورئيس قسم الطهي في مطاعم زوبا، بيقدملك نصايح فعالة من حيث التكلفة علشان تقدر تحقق التوازن بين التزامك بميزانيتك وتقديم أطباق غنية بألذ النكهات. 

الطلبية المظبوطة توفرلك كتير: لما تطلب المذبوحات كاملة كدة بتقدم لطقم الشيفات بتوعك فرصة ذهبية علشان يبتكروا اطباق جديدة وفي نفس الوقت بتوفر كتير في ميزانيتك، بكدة حتقدر تقدم تشكيلة واسعة من الأطباق وتجدد في القائمة اللي بتقدمها لزباينك باستمرار.

نصيحة: استخدم وراك الدجاج وقدم وراك الدجاج المحمرة بالفلفل الملون وصدور الدجاج الطرية علشان تقدم صدور الدجاج المحشية مع الملوخية

تحضير بوفيه الفطار وتقديمة عملية مرهقة جدا وعلشان كدة تحضير الأطباق بسرعة وكفاءة حيسهل عليك كتير جدا وبالتالي المنتجات الجاهزة للاستخدام بتساعدك كتير في الحالة دي.

نصيحة: بتحضر اللحم البقري مع الخضروات الموسمية ومحتاج تضيف صوص بني غني علشان تعزز طعم طبقك؟ مفيش مشكلة، استخدم صوص الديمي جلاس كنور وحضر صوص غني بطعم اللحم الأصيل في دقائق قليلة جدا.

اختيار قطع لحم أرخص زي صدور اللحم البقري ولحم الكتف ولحم الساق أو اللحم المفروم مش معناه إنك حتضحي بنكهة طبقك، بالعكس ممكن تقدم أطباق رائعة من خلال تتبيل قطع اللحم دي بطريحة صحيحة وتقديمها مع الصوص المناسب.

نصيحة: كنور صوص الديمي جلاس وكنور صوص الجريفي البني حيساعدوك إنك تحضر أساس غني ولذيذ للصلصات والصوص اللي بتقدمه. ابني طبختك عليهم وقدم صوص يناسب أطباقك.

ممكن تستخدم نفس المكونات اللي بتستخدمها في الأطباق الرئيسية وانت بتحضر المقبلات وبكدة توفر كتير في ميزانيتك، اتفرج على الشيف شريف عفيفي وهو بيحضر طبقين فطار متداولين باستخدام صوص جريفي المليان بنكهة اللحمة الأصلية.
 

وصفة: مكونين رئيسيين و صلصة واحدة

01:20