تعتبر شاورما اللحم من أشهر الأكلات السريعة في الوطن العربي ومطاعم كتير بتقدّمها للزباين. بس لو عايز تحضّر شاورما حلوة بجد وتكون مختلفة عن الباقيين، اقرا نصايح الشيف شريف عفيفي وطبّقها.

خلّينا نفهم الأوّل ايه الصعوبات اللي بتواجهنا واحنا بنحضّر الشاورما

أوّل حاجة بتواجهنا واحنا بنحضّر الشاورما هي إننا تقدر نطلع بنفس الطعم في كل مرة.  والحاجة التانية والأهم هي إزّاي نخزّن اللحمة في درجة برودة مناسبة عشان ما تبوظش.

اتغلّب عالصعوبات

اشتري مكوّنات الشاورما وخاصة البهارات دايماً من نفس المورّد.  وخللّي شيف معيّن هو اللي يعمل تتبيلة اللحمة في كل مرة.  اللحمة غالباً ببتبوظ لما تفتح التلاجة وتقفلها كتير عشان دا بيخللّي درجة البرودة مش ثابتة وبتتغيّر.  بس عموماً لما بتقلّل مدة التتبيل، دا بيساعدك إنك تحافظ عاللحمة من إنها تبوظ.

استخدم التتبيلة الجاهزة

التتبيلة الجاهزة اللي بتشتريها من السوق زي تتبيلة شاورما اللحم البقري كنور بتدّيك طعم هايل وبتضمنلك نفس الطعم في كل مرة بتحضّر فيها الشاورما. غير إن التتبيلة الجاهزة بتوفّر عليك وقت كتير في المطبخ.

خللّي شاورمتك مختلفة عن الباقيين

تتبيلة شاورما اللحم البقري كنور بتدّي نكهة هايلة، وخاصة لمّا تزوّد عليها خلطة بهارات حلوة من عندك.  دا بيخللّي طعم شاورمتك أحلى ومميّز عن باقي المطاعم.

اشترك في النشرات البريدية عشان نبعتلك وصفات ونصايح طبخ حصريّة باستمرار.